HIFK päätti Liigan avauskolmanneksen kahteen varsin erilaiseen otteluun ja tulokseen. Lauantaina se haki pisteet HPK:lta tyylipuhtaalla 5-0 –voitolla, kun taas sunnuntaina se hävisi Pelicansille 0-2.

– Meillä oli hyviä paikkoja, ja hyvännäköistä ylivoimaa, mutta emme käyttäneet paikkojamme. Heidän maalivahtinsa pelasi todella hyvin ja otti isoja torjuntoja. Tämä taisi olla yksi näistä peleistä, kun maaleja ei tule. Pelasimme kovaa, ja kun laskimme suojauksemme ja menetimme kiekkoja, he tekivät kaksi maalia, harmitteli HIFK-sentteri Corey Elkins SuomiKiekko-sivustolle Pelicans-tappion jälkeen.

Voitolla HIFK olisi päässyt maaottelutauolle Liigan johtoasemasta, mutta nyt tappio tuli joukkueelle, joka nousi sijalle kymmenen. HIFK jäi neljänneksi.

Kertooko nämä viime tulosten nopea vaihtelu Liigan tasaisuudesta vai mistä?

– Eilen teimme maaleja paikoista, joista ei yleensä välttämättä tule maaleja. Tänään taas emme tehneet hyvistäkään paikoista. Tärkeintä on kuitenkin prosessi ja systeemi, jonka mukaan pelaamme. On tehtävä oikeita valintoja pelissä, ja aina tulos ei kerro kaikkea. Starttimme kauteen oli hyvä, mutta meillä on edelleen asioita, joita pitää parantaa, Elkins tuumi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen