OULU. Kärppien superlupaus ja todella korkealle ensi kedän NHL-draftin ennakkolistautuksissa noussut Jesse Puljujärvi oli torstaina Tampereella lukuisten scouttien katseiden alla.

Todella iso joukko scoutteja oli tullut seuraamaan Puljujärveä ja toista superlupausta, Tapparan Patrik Lainetta.

Silloin Puljujärvi häikäisi näyttävällä osumalla. Hyvät otteet eivät suinkaan siihen jääneet, vaan Puljujärvi oli myös hyvin esillä lauantaina Kärppien kotiottelussa KooKoota vastaan.

– Pikku hiljaa alkaa taas tuo putki liikkumaan ja sitä kautta pysyy paremmin pelissä mukana. Ja kyllähän nuo (onnistumiset) tuovat itseluottamusta ja sitä kautta on hyvä olla, Puljujärvi tuumaa suorittamisestaan SuomiKiekko-sivustolle.

Puljujärven ympärillä ketjukaverit ovat vaihtuneet alkukaudella kovaan tahtiin, mutta nyt tuoreeltaan hänen, Sebastian Ahon ja Mika Niemen ketju on pelannut hyvin vahvasti.

– Jos Tampereen pelissä jotain positiivista oli, niin se oli viimeinen erä niiden kolmen ketjun kanssa mitä silloin kasattiin. Niemen ketju teki silloin heti 4-4-tasoituksen ja saivat myös nyt tärkeän maalin, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi viitaten niin torstain Tappara- kuin lauantain KooKoo-peleihin.

– Mika on tuossa tuollainen hyvä pelikäsityksen omaava sentteri, ”Sepe” (Aho) tuo monipuolisuutta ja Puljujärvi on vähän enemmän sellainen target-pelaaja tuossa.

– Hyvältä tuntuu se ketju, Marjamäki tuumasi.

Samoja ajatuksia löytyy myös Puljujärveltä.

– Toivottavasti saadaan jatkaa, nuori hyökkääjä toivoo.

Kehittymistä kaivatussa asiassa

Viime kaudella Puljujärvi sai jo liigapelejä alleen varsin kohtuullisen määrän, mutta tälle kaudelle hänelle on taattu vakiopaikka Kärppien liigajoukkueesta.

– Hän pelasi sen 20 peliä viime kaudella, jolloin oli helppo tulla peleihin, kun oli vain voitettavaa. Nyt on sitten vakiorooli ja olen erittäin tyytyväinen miten on siinä suoriutunut. Jos muistan oikein, niin ei ole tainnut yhtään maalia mennä omiin hänen aikanaan, mikä kertoo kaiken oleellisen, päävalmentaja Marjamäki kehuu ja jatkaa.

– Hän on sitoutunut ja haluaa monipuolisemmaksi pelaajaksi. On vain ajan kysymys kun niitä tehoja alkaa tulla. Pääasia on se, että paikkoja tulee ja nytkin oli läpiajoa sun muuta, missä oli paikkaa pistää peliä pakettiin. Mutta en mä huolissani ole. Silloin olisin, jos Jesse ei tulisi hymyissä suin aamukahdeksalta hommiin. Se on varmasti se tärkein juttu tässä vaiheessa.

Ennen kauden alkua vahva painotus Puljujärven kohdalla oli kokonaisvaltainen pelaaminen. Siinä jo ihan silmämääräisesti 17-vuotias Puljujärvi on ottanut merkittäviä harppauksia eteenpäin.

– Olen pystynyt juuri kokonaisvaltaisesti pelaamaan ja se suorittaminen on ollut vähän parempaa koko ajan. Kun on alkanut putki liikkumaan paremmin, niin on myös pystynyt hyökkäämään paremmin. Siihen voi olla kyllä tyytyväinen, Puljujärvi tuumaa.

Viestiä, mitä valmennukselta on tullut, on liittynyt juurikin vahvasti kyseiseen aiheeseen.

– Sitä, että pyrkii pelaamaan voittavaa kiekkoa puolustuksen kautta. Hyvin olen sitä pystynyt tekemään kokonaisvaltaisen pelin kautta, missä välttämättä en ole ollut niin vahva ennen. Nyt on menty kyllä siinä eteenpäin ja samalla on tullut lisää voimaa kamppailutilanteita varten.

Varsinkin tällä kaudella Puljujärveä kohtaan on paljon kiinnostusta muutenkin, sillä spekulaatiota ja mielenkiintoa riittää NHL-draftia varten.

Sen puolen Puljujärvi pystyy omien sanojensa mukaan blokkaamaan hyvin, kun sitä vaaditaan.

– En mä noista mitään paineita ota. Osaan hoitaa sen puolen niin, että ei pyöri mikään turha mielessä, vaan pystyy keskittymään juuri siihen olennaiseen.

Vuoristoradassa nyt ylämäki

Kärpät joukkueena lähti lauantaina KooKoo-kamppailuun kaksi tappiota allaan Liigan puolella.

Tampereella omiin oli mennyt kuusi, joten teema oli hyvin selvä.

– Lähdettiin pelaamaan puolustuspelin kautta ja mun mielestä hyvin myös siinä onnistuttiin. Ei annettu hirveästi laatupaikkoja ja jos jotain tuli, niin Iiro (Tarkki) pystyi ne hyvin hoitamaan, Puljujärvi hehkutti ja tiivisti.

– Kyllä pelattiin hyvä peli tänään.

Samalla kannalla oli myös päävalmentaja Marjamäki.

– Kyllähän nyt oli vähän sellainen back to basic -teemana. Pelattiin aika huono peli Tampereella, kun taas nyt valmistautuminen oli ihan timanttia. Se näkyi peliin tulemisessa, mistä pitää nostaa hattua jätkille. Liigassa oli pari tappiota alla, niin lyödään heti 2-0 taululle. Pelattiin ihan Kärppien näköinen peli.

– Hyvin sitoutunutta suorittamista, vaikka kaikki kentät ja pakkiparit menivät uusiksi. Selkeästi oltiin pelin päällä oikeastaan koko ilta ja hoidettiin tyylikkäästi 3-0-voitto kotiin, Marjamäki jatkoi.

Alkukaudella suoritukset hallitsevalla mestarilla ovat olleet hieman ailahtelevia, mihin myös päävalmentaja Marjamäki viittasi KooKoo-pelin jälkeen.

Tällä puolella rauhallisuus oli isoin muistutus viitaten muun muassa lukuisiin nuoriin lupauksiin, mitä kokoonpanosta tällä hetkellä löytyy.

– Vähän vuoristorataa meillä on ollut, mikä toki on ihan ymmärettävää, koska meillä on niin paljon nuoria ja tulevaisuuden pelaajia tuossa mukana. Se suoritustaso ei ole vielä illasta toiseen tasaista ja pelin sisälläkin se heilahtelee.

– Pitää olla kärsivällinen, Marjamäki painottaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen