Sean Bergenheim haluttiin jo kevään MM-kisoihin – ”Tottunut siihen, että pitää olla valmis”

© Kuva: Getty Images

Marraskuiseen Karjala-turnaukseen valitussa Leijonien miehistössä nähdään pitkästä aikaa myös Sean Bergenheim. SC Berniä edustava hyökkääjä on pelannut viimeksi Leijonissa keväällä 2008.

Leijonien GM Jere Lehtinen on todella hyvillään siitä, että urallaan yli 500 NHL:n runkosarjaottelua pelannut ja niissä 96 maalia tehnyt pelimies on mukana.

– Itsekin tajusin viime keväänä, että hän ei ole ollut pitkään aikaan mukana. Hän on pelannut pudotuspelejä NHL:ssä useana vuotena. Nyt, kun tuli mahdollisuus, niin ilman muuta halusimme hänet mukaan. Hän on ehtinyt pelata Sveitsissä, ja olemme saaneet infoa peleistä. Muihin verrattuna hän on pelannut vähemmän pelejä, mutta NHL:ssä hän on tottunut siihen, että kun mennään training campille, niin pitää olla heti valmis, Lehtinen sanoi SuomiKiekko-sivustolle Leijonien julkistustilaisuudessa.

Bergenheim edusti viime kauden päätteeksi Minnesotaa. Lehtisen mukaan Bergenheim oli mukana jopa MM-kaavailuissa.

– Viime keväänä olimme halukkaita saamaan hänet, mutta silloin oli muita syitä siihen, ettei hän tullut. Hän oli todella kiinnostunut maajoukkueesta koko viime kauden ja nyt hän on tulossa innolla mukaan, Lehtinen sanoi.

Bergenheim ehtii pelata yhdeksän peliä Sveitsin liigaa ennen Karjala-turnausta. Kahdeksassa jo pelaamassaan ottelussa on hän on tehnyt Sveitsissä tehot 2+2.

– Meitä mietitytti se, ettei hän ole ehtinyt pelata paljoa, mutta hänellä on hyvä kesä alla ja hän on kunnossa. Hän valmistautui siihen, että olisi lähtenyt NHL:ään, mutta ei saanut sopimusta. Olemme tyytyväisiä, että saimme hänet, Lehtinen sanoi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen