Leijona-vahti Noora Räty jatkaa miesten puolella – solmi sopimuksen Suomi-sarjaan

© Kuva: Getty Images
KHL:ssä SKA - Dinamo Minsk! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Suomen menestynein naisjääkiekkoilija Noora Räty jatkaa pelaamista miesten sarjatasolla.

Räty siirtyy kaksivuotisella, mutta perinteisistä pelaajasopimusrakenteista poikkeavalla sopimuksella KJT Edustuksen Suomi-sarjassa pelaavan joukkueen vahvuuteen.

26-vuotias torjuja on tyytyväinen sopimuksesta, vaikka sen yksityiskohtien hiominen menikin yllättävän pitkälle syksyyn. Kaudet 2015–2017 kattava sopimus sisältää option siirtyä vapaasti ylempiin sarjoihin.

– Minulla oli eri mahdollisuuksia niin ulkomailta kuin Suomen Mestiksestäkin, mutta useimmat tarjolla olleet sopimukset tuntuivat kuitenkin enemmänkin ’markkinointisopimuksilta’ ja sellaisiin en enää lähde mukaan. Koen, että KJT halusi minut nimenomaan pelaamaan ja sitä kautta vahvistamaan joukkuetta, Räty kommentoi.

Sopimus on rakenteeltaan innovatiivinen ja ennenkuulumaton suomalaisessa jääkiekkomaailmassa. Sopimuksen rahoitus on rakennettu monikanavaisesti, mikä mahdollistaa Rädyn pelaamisen täysiverisenä ammattilaisena kohti vuoden 2018 olympialaisia.

– Monikanavaisessa sopimuksessa ansaintamekanismeja on useita. Tällaisesta uudenlaisesta ajattelusta sopimusrakenteisiin ja ansaintamalleihin liittyen voisi hyötyä myös vakavien talousongelmien kanssa painivat Liiga-joukkueet, Rädyn manageri Olli Aro pohtii.

Ratkaisu uudesta seurasta oli Rädylle lopulta helppo.

– KJT halusi minut vahvistamaan joukkuetta ja osaksi heidän tulevaisuuden suunnitelmia, mikä oli minulle se ratkaiseva tekijä. Lisäksi nautin pelaamisesta Tuusulassa jo viime kaudella. Haluan olla pelaaja, johon valmentaja luottaa keväällä, viime kaudella kahdeksan Mestiksen runkosarjan ottelua Kiekko-Vantaassa ja kuusi Suomi-sarjan runkosarjan ottelua KJT:ssa pelannut Räty sanoo.

Viime kaudella Räty teki suomalaista urheiluhistoriaa pelaamalla kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisnaisena miesten sarjassa.

Uran suurimpiin saavutuksiin kuuluvat kaksi yliopistomestaruutta Minnesota Golden Gophersin paidassa ja Vancouverin Olympiapronssi Suomen naisten maajoukkueessa. Meriittilistalta löytyy lisäksi useita arvokisaedustuksia ja -mitaleja.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

KHL:ssä SKA - Dinamo Minsk! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!