Miro Aaltonen siirtyi kuluvaksi kaudeksi Bluesista Kärppien riveihin. Mies palasi tiistaina vanhaan kotihalliinsa kaatamaan Bluesin ja oli itsekin ottelussa tehokas maalilla ja syöttöpisteellä.

– Kyllä se tuntui tutulta. He tulivat kahdella päälle heti alussa. Se oli tuttua Bluesia, Aaltonen kertasi vanhojen pelikavereiden kohtaamista SuomiKiekko-sivustolle.

Aaltonen pääsi täksi kaudeksi myös tuttuun valmennukseen, sillä Lauri Marjamäki on miehelle tuttu Espoon vuosilta.

Mitä siirto on tuonut pelaamiseesi?

– Olen päässyt pelaamaan keskellä. Sitä lähdin hakemaan. On ollut positiivista, että olen pystynyt pelaamaan siinä. Olen hakenut tasaisuutta otteisiin. Siinäkin olen mennyt eteenpäin, Aaltonen sanoi.

Aaltonen pelasi Kärppien ykkösylivoimassa yhdessä Mika Pyörälän, Jesse Puljujärven, Saku Mäenalasen ja Adam Masuhrin kanssa. Myös alivoimavastuuta tulee paljon. Ketjuksi tasaviisikoin pelatessa on muodostumassa kolmikko yhdessä Pyörälän ja Mäenalasen kanssa.

– Kun on tullut kokemuksia lisää pelitavasta ja pelikavereista, niin on mennyt paremmin kuin alkukaudesta. Pitää tottua pelaamaan keskellä. Siinä on omat haasteensa verrattuna laitaan, mutta positiiviseen suuntaan mennään. Puolustamisesta on isompi vastuu. Siinä on suurin haaste. Aloittamista pitää treenata koko ajan, mutta enää en häviä ihan 100-0. Nekin ovat kehittyneet, jutteli Aaltonen.

Kärpät jatkaa urakkaansa keskiviikkona Lahdessa. Perjantaina on vuorossa kotiottelu HPK:ta vastaan, ja sunnuntai-tiistai –akselilla Kärpät vierailee Vaasassa ja Jyväskylässä.

– Kova viikko. Pitää elää kuin huippu-urheilija. Kaikki ravinto- ja lepoasiat täytyy olla ihan tiptop, että pystyy pelaamaan. Kolme peliä vieraissa, ja vieraspelit ovat aina oma juttunsa, Aaltonen totesi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen