Jokereille toisen konferenssin kärkijoukkueisiin kuuluva kylään – ”Kapealla mennään”

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerit saa vieraakseen tiistaina kotiotteluun varsin kovan vastuksen, sillä Helsinkiin saapuu tällä hetkellä KHL:n itäisessä konferenssissa kakkosena oleva Avtomobilist.

Kotijoukkueena tiistaina kunnostautuvalla Jokereilla on allaan neljän ottelun mittainen vieraskiertue, joka ei sujunut aivan toivotulla tavalla.

Jokereiden otteissa on ollut vuoristoratamaisuutta paljon ja samainen trendi jatkui myös vieraskiertueen aikana.

Hyvää suoritusta on seurannut jatkuvasti heikompi peli ja heikompaa taas yleisesti hieman parempi peli.

Tehokkuus vaivana

Metallurg Magnitogorsk -kotipelin ja Lokomotiv-vieraspelin yhteydessä Jokerit pystyi kahteen hyvään suoritukseen, vaikka Lokomotiv-pelissä kohtalona olikin tappio. Silti kokonaiskuva KHL:n ykkösseuraa vastaan oli positiivinen, jos huomioi muun kuin tuloksen.

Sen jälkeen HK Sotshia vastaan peli oli hyvin ankea Jokereilta, mutta sitä seurasi taas petrausliike. Metallurg Magnitogorskia vastaan Jokerit oli vahva ja se otti kyseisestä kamppailusta voiton.

Ufaa vastaan suorituksessa ailahti väärään suuntaan erityisesti tehokkuus.

– Hyvä peli, mutta maalinteko oli meille vaikeaa niin tasakentällisin kuin ylivoimalla. Ylivoimalla niitä paikkoja kuitenkin tarjoontui ja oikeastaan voi sanoa, että erikoistilanteisiin tämä peli ratkesi. Me ei käytetty paikkoja ja Ufa taas käytti, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi Ufa-pelin jälkeen.

– Aika kapealla me mennään tällä hetkellä, että ei tuossa kauheasti reserviä ollut varsinkaan hyökkäyspäässä. Eikä todennäköisesti kovin isoa rynnäkköä ole ainakaan tulossa (sairastuvalta), Westerlund sanoi lähtökohdista tämän viikon kolmea kotiottelua kohti mentäessä.

Yhteensä vieraskiertueen aikana Jokerit iski vain neljä maalia. Tehokkuus olikin siis kovana ongelmana.

Tuoreimmasta kamppailusta sivussa olivat luokkaantumisten takia Oskari Korpikari, Daine Todd, Jesse Joensuu, Tomi Mäki ja Jere Sallinen. Myös alkukauden paras pistemies Brandon Kozun sai kolhua Ufa-ottelussa.

Lähtökohdat

Tällä hetkellä Jokereilla alkaa olla jo jännät paikat läntisen konferenssin toisella paikalla, sillä sen divisioonan kärkipaikka alkaa olla jo kovasti uhattuna.

SKA nimittäin on enää pisteen päässä siitä. Huomioida pitää kuitenkin se, että SKA:lla on kolme peliä Jokereita enemmän pelattuna.

Jokereiden tiistain vastustaja Avtomobilist puolestaan on itäisessä konferenssissa toisena, kun se johtaa omaa divisioonaansa. Idän ykkösestä Sibiristä se on kuitenkin vain neljän pisteen päässä.

Lännessä ykkösen ja kakkosen ero on huomattavasti isompi, sillä Jokerit on peräti 19 pisteen päässä ykkösenä olevasta Lokomotivistä.

Avtomobilistilla alkukausi on sujunut varsin hyvin, vaikka esimerkiksi sen maaliero on tällä hetkellä neljän maalin verran pakkasella. 26 ottelusta Avtomobilist on kerännyt kokoon 44 pistettä.

Tiistain vierailijoiden joukosta löytyy useampi suomalaisseuraajille tutumpi nimi. Avtomobilistillä mukana ovat muun muassa suomalaiset Tommi Kivistö ja Eero Elo, sekä viime kaudella Jokereita edustanut Petr Koukal. Maalilla puolestaan Avtomobilistilla on Tshekin maajoukkueesta tuttu Jakub Kovar.

Tällä viikolla Jokereilla on vielä Avtomobilist-pelin jälkeen kotiottelut Jugraa ja Dinamo Rigaa vastaan.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Avtomobilist, tiistai 27.10.2015. klo 18.30.
1.75 – 4.40 – 4.05

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️