JOENSUU. Ville Niemisen valmentaman KeuPa HT:n epätasaiset otteet saivat jatkoa keskiviikkona Mestiksessä, kun Jokipojat yllätti keuruulaiset 2-1.

Vierasjoukkueen päävalmentaja oli ottelun jälkeen vähäsanainen omiensa esityksestä.

– Luultiin, että kotkat lähtisivät automaattisesti lentoon. Mutta eivät lähteneet. Jokipojat voitti ansaitusti. Heille ottelu oli tärkeämpi, Nieminen summasi.

Samalla ensimmäistä kauttaan Mestis-seuraa luotsaava kiekkopersoona jakoi kehuja vastapuolelle. Mestikseen noussut Jokipojat on tervetullut lisä toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

– Olin itse täällä viimeksi vuonna -94 Tapparan matkassa. Sen jälkeen on puitteet menneet valtavasti eteenpäin. Perinteet ovat pitkät ja hieno halli pelata, Nieminen heitti.

KeuPa on ehtinyt olla nyt kolme ottelua Niemisen alaisuudessa. Siinä ajassa joukkue ehti hävitä vieraissa JYP-Akatemialle ja nyt Jokipojille. Ainoa voitto on viime perjantailta, jolloin Hermes kaatui puhtaasti 7-0.

Mestis-kiekko jättänyt Niemiselle hyvän kuvan.

– Tässä sarjassa luistellaan ja taistellaan joka ilta. Jokaisessa ottelussa voittaa se, jolle ottelu on tärkeämpi ja jänne kireämmällä, Nieminen luonnehti tuttuun tyyliinsä.

Ilari Isotalo, Joensuu
Twitter: @IlariIsotalo