Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Iisalmen Peli-Karhut on aloittanut kauden Suomi-sarjassa vakuuttavasti. Kolmen ottelun jälkeen maalisuhde on murskaava 29-3.

Kauden ensimmäisissä otteluissa Kiekkokopla kaatui kahdesti (10-0, 6-0). Viikkoa myöhemmin myös KOOVEE totesi IPK:n paremmaksi selkein 13-3-lukemin.

– Hurjaltahan se näyttää, jos pelkkiä tilastoja katsoo. Vaikea arvioida, mihin nämä meidän vastustajat sijoittuvat. Vasta täyden kierroksen jälkeen voidaan arvioida paremmin sarjataulukkoa. Voittipa sitten yhdellä tai kymmenellä maalilla, niin samat pisteet siitä saa, huomauttaa iisalmelaisten päävalmentaja Jukka Niiranen Leijonat.fi-sivuston haastattelussa.

– Mutta hyvä alku ollaan saatu. Aktiiviseen pelaamiseen ja hyökkäyspeliin olen erityisen tyytyväinen.

Maalikarkelot ovat nostaneet joukkueen nimimiehet pistepörssin kärkeen, jonka kärkinelikon ovat vallanneet Jere Savolainen (4+6), Simo Mertanen (4+5), Jani Lyytinen (0+9) ja Niko Putkonen (4+4). Sarjan kymmenen tehokkaimman joukkoon mahtuvat myös Anton Kokkonen (2+6) ja Henri Kivioja (4+2). Kaikkiaan pisteille on päässyt 19 pelaajaa.

Koska osalla pelaajista on 90 kilometrin matka harjoituksiin, kesäharjoitukset olivat omatoimisia.

– Ne asiat, joita on pyritty parantamaan, niissä on menty eteenpäin. Tapasimme joukkueen kanssa vain muutaman kerran kesän aikana. Jokaisen kanssa sovittiin, mitä fyysisiä asioita kesän aikana täytyy parantaa. Hyvin on porukka vastannut huutoon, Niiranen kiittelee.

Sarjataulukossa puhtaalla pelillä jatkavat IPK:n lisäksi Nokian PYRY ja Jyväskylän D-kiekko. Viime viikonloppu toi kauden avauspisteen myös Forssan FPS:lle ja Joensuun Kiekkokoplalle.

Lähde: Leijonat.fi