HPK:n valmistautuminen tulevaan kauteen on sujunut mallikkaasti.

Ritarikerho taipui keskiviikkona harjoitusottelussa SaiPalle maalein 1-3. Tätä ennen HPK voitti kolme treenipeliä putkeen. Harjoituskauden makoisin voittoa tuli viime kauden CHL:n mestarista eli ruotsalaisesta Luulajasta.

– Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Treenipelit ovat menneet vähän ailahtelevasti, mutta ollaan otettu hyviä päänahkoja muun muassa Luulajalta. Se oli aika iso voitto meille, HPK-hyökkääjä Heikki Liedes kertoi SuomiKiekko-sivustolle Liigan avausinfossa.

– Joukkue näyttää ja tuntuu ihan hyvältä. Meillä on kaikki kaverit valmiita sarja-avaukseen. Sillä puolella on aivan loistava tilanne, Liedes jatkaa.

HPK on haalinut kesän aikana mielenkiintoisia nimiä. Riku Hahl ja Antti Miettinen ovat kokeneita oman kylän poikia. Kärpistä tullut Sakari Manninen on Liedeksen mukaan pelaaja, jota kannattaa seurata.

– Meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia, jotka voivat ponnistaa aivan Liigan kärkipelaajiksi. Sakari on meidän ykkös-kakkosketjun pelaaja ja tulee saamaan paljon minuutteja. Veikkaan, että tulee olemaan ihan Liigan kärkisenttereitä tällä kaudella, Liedes povaa.

Viime kaudella HPK jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Tavoitteena on parantaa.

– Ei olla vielä puhuttu tavoitteesta joukkueen kanssa. Siitä puhutaan varmaan ensi viikolla, kun kausi lähtee liikkeelle. Fiilis on luottavainen, Liedes sanoo.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant