Liigamestarin puolelle vaihtanut isosta muutoksesta: ”Sitä tänne lähdinkin hakemaan”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

OULU. Hallitsevan liigamestarin Kärppien paidassa esiintyy useampi varsin mielenkiintoinen vahvistus, joista yksi on Miro Aaltonen, joka vaihtoi kesällä Bluesista Ouluun ja Kärppien nuttuun.

Viime kaudella 16 kertaa verkkoja Bluesin paidassa heiluttanut Aaltonen lähti hakemaan muutosta, joista yksi isoin kohdistui pelipaikkaan.

Bluesissa Aaltonen pelasi pitkälti laitahyökkääjän asemassa. Nyt laiturin tontti on vaihtunut sentterin paikkaan.

Siinä Aaltonen on vetänyt kaikki Kärpissä tähän mennessä pelaamansa ottelut.

Se oli myös Aaltosella itsellä toiveissa.

– Junnuna sitä tuli pelattua periaattessa pääsääntöisesti keskellä. Liigassa ei ole sitten tähän mennessä hirveästi tullut pelattua, mutta sitä tänne lähdinkin hakemaan, että pääsen pelaamaan keskellä. Kyllä se mun mielestä on se oma paikka. Toki laidassakin pystyy pelaamaan ja ei sekään haittaisi, Aaltonen pohtii SuomiKiekko-sivustolle.

Muutos on kuitenkin tuonut omia vaatimuksia lisää pelaamiseen.

– Kyllähän tuossa puolustusvelvoitteet ovat isommat ja se, että pitää jaksaa vahvasti luistella kahteen suuntaan. Siine ovat varmasti ne isoimmat, Aaltonen sanoo muutoksista.

Aaltonen itse on pelannut tämän hetkisen päävalmentaja Lauri Marjamäen alaisuudessa kahdessakin eri seurajoukkueessa. Nyt Kärpissä ja aiemmin Espoossa.

Onko Marjamäen haluamissa pelillisissä asioissa tapahtunut sitten paljon muutoksia näiden aikojen välillä?

– On siellä asioita muuttunut. Tietysti ”Late” on itse kehittynyt valmentajana ja on kehittänyt peliään, mutta ei nyt hirveän isoja asioita. Toki muutoksia on ja niihin oppiminen on vielä vaiheessa. Mutta tässä sitä on korvat ylhäällä ja pyrkii ottamaan kaiken tiedon vastaan. Sen suhteen kaikki on mennyt ihan hyvin, Aaltonen tuumaa.

Hyvä yhdistelmä jalkeille

Parin hiljaisemman pelin jälkeen Aaltonen nakutti tiistaina Ässiä vastaan tehot 1+1, kun Kärpät kaatoi Ässät lukemin 3-0.

Parin tehopisteen myötä Aaltonen ottaa myös Kärpissä kultakypärän kannettavaksi lauantaina, kun oululaisjoukkueella vastassa on HIFK.

Tiistain Ässät-peliin Kärppien valmennusjohto oli tehnyt ketjuihinsa isoja muutoksia, mitkä myös Aaltonen itse pääsi kokemaan. Laiturit nimittäin vaihtuivat ympäriltä, kun nyt vierellä viilettivät Mika Pyörälä ja Julius Junttila.

Ketjun otteet kuitenkin keräsivät kehuja.

– Jotenkin tuntui, että tuossa Pyörälä-Aaltonen-Junttila -ketjussa voisi olla vähän ideaa, Kärppien päävalmentaja Marjamäki näki.

Kärpät on kokeillut eri kombinaatioita alkukaudesta, mutta myös Aaltonen piti siitä, mitä hänen johtamansa vitja osoitti tiistaina.

– Kaksi loistavaa jätkäähän siinä on. Ei oltu aiemmin pelattu yhdessä, mutta näytti siltä, että ihan hyvin meni. Mielellään tuossa jatkaa.

Kärpät onnistui samalla palaamaan voittojen tielle kahden tappion jäljiltä. Edelleenkään peli ei ole Aaltosenkaan mukaan ihan kovin täydellistä.

– Kyllä hyökkäyspeli meillä edelleen vähän tökkii, mutta se o tulossa sieltä. Ja se on mennyt parempaan suuntaan.

Tökkimiseen ja tukkoisuuteen syy löytyy Aaltosen mukaan kauden aikaisesta vaiheesta ainakin osittain.

– Ehkä se paras yhteinen sävel ei ole vielä sieltä ihan löytynyt. Kyllä me paljon tehdään töitä sen eteen, katsotaan videoita ja mietitään sitä, että se paranisi. Nyt saatiin jo kolme tehtyä, niin se on ihan hyvä.

Kärppiä on ehditty nimittään jo tällä kaudella ”tylsäksi joukkueeksi”.

– Kai se on sitten aina kaikkien omissa silmissä. Me vain yritetään voittaa pelejä, se on se ainut tehtävä kuitenkin, Aaltonen tokaisee väitteeseen.

Alkukauden kahdeksaan otteluun Aaltonen on takonut tehot 3+3=6. Sillä irtoaa tällä hetkellä pistepörssin 16. sija.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS