NHL-kauden suurimpia mestarisuosikkeja ovat New York Rangers, Tampa Bay Lightning, Chicago Blackhawks sekä Montreal Canadiens. Kaikkein suurimpana suosikkina pidän Tampa Bay Lightningia, koska Tampalta löytyy ratkaisuvoimaa neljästä eri ketjusta.

Steven Stamkos on yksi maailman parhaimpia maalintekijöitä ja hänen sopimuksensa loppuu vuoden päästä, joten hänelle Ligtningin täytyy sorvata jatkosopimus kauden aikana. Maalivahti Ben Bishop pelasi viime kaudella vahvasti, joten maalivahtipeliin Tampa Bay ei tule kaatumaan.

Joukkuetta kantaa viime kauden tapaan kakkosketju. Tampan kakkosketjussa pelaavat Ondrej Palat, Tyler Johnson ja Nikita Kucherov.

Kauden paras maalivahti tulee olemaan Montreal Canadiensin Corey Price. Hän esitti viime kaudella uskomattoman hyviä otteita. Pekka Rinne tulee hyvänä kakkosena. Rinteen viime kausi oli myös loistava ja hän olikin iso syy siihen, että Nashville Predators pelasi keväällä Playoffeissa.

Runkosarjan pistepörssin voitosta kamppailevat erityisesti Dallas Starsin Tyler Seguin, Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby ja Philadelphia Flyersin Jakub Voracek. Näistä uskon Seguinin voittavan pistepörssin, koska hänellä riittää varmasti näytönhalua pitkin kautta. Kaikki heistä ovat kuitenkin huippupelaajia, joten pistepörssinvoitosta käydään erittäin tasainen kilpailu.

Markus Leskinen

Kirjoittaja on TET-harjoittelija, joka kirjoittaa SuomiKiekko-sivustolle.