Calgary Flamesin Markus Granlund oli viime yönä hyvässä vireessä harjoitusottelussa vieden joukkueensa 2-1-johtoon Edmonton Oilersia vastaan. Se ei kuitenkaan Flamesia auttanut, sillä Edmonton voitti ottelun 4-2.

Ottelun suurin tähti oli kuitenkin paljon hehkutettu Kanadan superlupaus Connor McDavid, joka syötti Edmontonin kaksi maalia.

Ihmepojaksi nimitetty McDavid siirtyi Oilersiin viime kesän NHL-draftissa koko varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana ja ainakin eilisen perusteella hän vaikutti olevan heti hyvässä vireessä.

Edmonton oli viime kaudella NHL:ssä kolmanneksi viimeinen, mutta tuleva kausi sujuu varmasti paremmin. Siitä pitävät huolen McDavidin lisäksi Taylor Hall, Ryan Nuget-Hopkins, Jordan Eberle sekä Andrei Sekeran kaltaiset huippupelaajat. Myös valmentaja Todd McLellan lukeutuu ehdottomasti NHL:n parhaisiin valmentajiin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että nyt jos koskaan Oilersin pitäisi nousta pohjalta vähintään Playoff-joukkueeksi, eikä vähiten McDavidin takia. Connor McDavidia kannattaakin seurata silmä tarkkana jo tulevalla kaudella, sen verran hyvä pelaaja hän on jo nyt.

Markus Leskinen

Kirjoittaja on tet-harjoittelijana SuomiKiekko-sivuston toimituksessa.