Kautensa erittäin vahvasti aloittanut Jokerit on tehnyt kissa ja hiiri -leikkiä TsSKA:n ja Omskin kanssa siitä, kuka hallitseekaan KHL:n ykköspaikkaa.

Selvästi vähiten kolmikosta pelannut Jokerit joutui tyytymään viime pelissä tappioon, kun Vitjaz oli suomalaismaalivahdin Harri Säterin huippuillan myötä parempi Helsingissä.

Lauantain pelin loppulukemat olivat Vitjazille 2-1. Kyseisestä ottelusta Jokerit otti kuitenkin pisteen mukaansa, kun ratkaisu syntyi vasta voittomaalikilpailussa.

10 ottelusta Jokerit on kerännyt kokoon 25 pistettä. Tällä hetkellä KHL:n ykkösenä on Omsk, kun sillä on 28 pistettä koossa. Läntisen konferenssin ykkönen TsSKA on puolestaan napannut tähän mennessä 26 pistettä. Omskilla pelejä on pelattuna kolme enemmän kuin Jokereilla, TsSKA:lla taas kaksi enemmän.

Voitolla keskiviikkona Jokereilla on mahdollisuus nousta KHL:n kärkeen. Kärkikolmikosta myös TsSKA pelaa keskiviikon kierroksella, kun heillä vastassa on SKA.

Jokereilla Helsinkiin vieraaksi on saapnut Slovan Bratislava, joka on tällä hetkellä läntisen konferenssin sijalla kahdeksan.

Kiekkoniiloille tuttuja nimiä

Alkukausi on ollut slovakialaisryhmälle huomattavasti parempi, jos vertaa viime vuoteen, mikä oli hyvin vaikea ja pitkään puheita herättänyt.

Tämä siitä syystä, että seura pyöri talousvaikeuksissa ja koko KHL:ssä jatkaminen oli hyvin pahasti vaakalaudalla.

Jatkoa tuli, ehkä hieman yllättäen, mutta nyt myös tuulet ovat olleet hieman positiivisempia.

Jalkeilla Slovanilla on varsin mielenkiintoinen nippu, mistä löytyy kiekkoseuraajille useampi tuttu nimi.

Joukkueen riveistä löytyvät muun muassa viime keväänä Kärpissä mestaruuden voittanut Lukas Kaspar, Jokereissa mutkan käynyt Ladislav Nagy, HPK:ta viime kaudella edustanut Marek Viedensky, NHL:stä tuttu Cam Barker ja useampi Slovakian maajoukkueen luottonimi Tomas Surovyn johdolla.

Päävalmentajaksi seura värväsi tshekkiläisen Milos Rihan, joka on toiminut lukuisten KHL-seurojen päävalmentajana viimeisten vuosien aikana. Apuvalmentajien puolelta löytyy myös yksi mielenkiintoinen nimi, nimittäin seuran maalivahtivalmentajana toimii Tom Barrasso, joka pelasi varsin mittavan uran NHL:ssä.

Lähtökohdat

Jos on mielenkiintoinen joukkue Slovanilla, on mielenkiintoa paljon myös keskiviikon kotijoukkueessa Jokereissa. Vitjaz-ottelu oli varmasti monelle pettymys erittäin hyvin sujuneen vieraskiertueen jälkeen, mutta enemmänkin ongelmana oli vain yksinkertaisesti tehokkuus.

Maalipaikkoja Jokerit loi vaikka kuinka, mutta yritykset kilpistyivät koko ajan Vitjazin maalilla loistavasti torjuneeseen Säteriin.

Jokereiden alkukauden vankka tavaramerkki on ollut tiivis puolustus, mikä on ollut varsin hyvin kunnossa koko KHL-taipaleen aikana.

Kiekkoja menee vähän omiin, mutta sitten taas toiseen päähän on ollut välillä koviakin vaikeuksia saada sitä limppua uuniin.

Tähän mennessä 10 otteluun Jokereiden maaliin on isketty vain 12 osumaa, mikä on selvästi vähiten koko KHL:ssä. Esimerkkinä keskiviikon vastustajan Slovanin verkkoon on isketty 23 maalia.

Jokereiden suurimpina tehollisina vastuunkantajina ovat toimineet Brandon Kozun ja Peter Regin, joista Kozun on yhä KHL:n pistepörssin kakkosena Aleksandr Radulovin jälkeen. Kozunilla kasassa on 14 (6+8) tehopistettä, joka meinaa yksinkertaisella matematiikalla sitä, että hän on ollut puolessa Jokereiden tekimissä maaleissa mukana.

Jokereilla teemana oli saada lisää leveyttä ratkaisijaostastolle täksi kaudeksi. Näkyykö sitä konkreettisesti keskiviikkona kaukalossa?

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Slovan, keskiviikko 23.9.2015. klo 18.30.
1.51 – 4.90 – 5.75

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen