Liigan hallitseva mestari Kärpät kohtasi lauantaina kotonaan Ilveksen juhlaottelussa, sillä ennen peliä seuralegenda Jari Viuhkolan paita jäädytettiin ja nostettiin Raksilan hallin kattoon.

Juhallisuudet keräsivät pelin jälkeen paljon kiitoksia niin kotijoukkueen kuin vierasjoukkueen leiristä (lue lisää).

Itse kaukalossa Ilves haastoi sarjan kärkipaikoilla kiikkuvan Kärpät erittäin hyvin, mutta jäi ilman palkintoa.

– Mun mielestä tämä oli aika hyvä lätkämatsi, vaikka maaleja saikin odottaa aina tuonne loppuhetkille asti. Olen tyytyväinen siitä, mitä me tuolla näytettiin ja miten lähdettiin haastamaan. Päästiin heti pelin alussa painestamaan hyvin, luotiin maalipaikkoja ja vietiin peliä. Oli ylärimaa, joita ei lasketa, mutta pienestä oli kiinni. Lopussa otettiin turhia jäähyjä ja Kärpät rankaisi. Yritettiin ajaa takaa, mutta ei saatu sitten kiinni, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola mietti.

– Ylipäätänsä pelattiin hyvä lätkämatsi, Kärpät vain oli piirun verran parempi, Tuokkola tiivisti.

Kärpät taas onnistui siinä mitä se lähti hakemaan.

– Meillä teemana oli sitoutuminen puolustuspeliin, kun viimeisissä peleissä oli helissyt omissa. Nyt päätettiin, että mennään takaisin juurille ja pelattiin todella sitoutuneesti. Hyökkäyspeli nyt ei hirveästi tuottanut, mutta puolustettiin hyvin. Oikeastaan vasta lopussa tuli 1-2 laatupaikkaa Ilvekselle, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kävi läpi ja antoi viittauksen illan juhlallisuuksiin:

– Todella ylpeä olen tuosta ryhmästä. Uskon, että illan juhlakalukin arvostaa tuota voittoa. Neljä oli mennyt omiin edellisessä pelissä, niin sitten pelataan nollapeli noin tyylikkäällä, sitouneella pelillä.

Kärppien leirissä myönnettiinkin Viuhkolan paidan jäädytyksen tuoneen vielä lisää virtaa suorittamiseen.

– Jos tuosta ei ammenna energiaa, niin mistä sitten, Kärppien varakapteeni Mika Pyörälä tokaisi.

Ihmetystäkin heräsi ilmoille, sillä Marjamäki otti kantaa siihen miten vähän Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimalla. Samalla viittaus kääntyi myös isoon kuvaan.

– Päästiin nyt kerran ylivoimalle. Kahteen vuoteen ollaan saatu vähiten ylivoimakertoja ja nyt ollaan siinä 14. Liigassa. Nyt vielä sitten meinasi olla niin, että ei päästä kertaakaan. Onneksi kerran päästiin ja saatiin tärkeä voittomaali siinä.

– Kieltämättä se välillä vähän ihmetyttää, mutta ei siitä sen enempää.

Marjamäki ei halunnutkaan tapansa mukaisesti suoraan tuomareiden toimintaa kommentoida.

– Sitä varten on olemassa otteluvalvojat, Marjamäki sanoi pitäen linjansa, vaikka viittauksia tyytymättömyydestä tärähtikin ilmoille.

Tyytymättömyyttä ei tullut Ilveksen leiristä tappiosta huolimatta, sillä päävalmentaja Tuokkolan mukaan alkukaudella otteet ovat olleet hyvin positiivisia.

– Ollaan pelattu neljä hyvää lätkämatsia. Ollaan kohdattu viime vuoden mestari ja viime vuoden kakkonen. Nyt hävittiin käytännössä maalilla, Tapparalle hävittiin maalilla ja sitten on kaksi peliä voitettu.

– Tärkeää on se, että jatketaan tuota trendiä ja mennään joukkueena eteenpäin, Tuokkola viitoitti.

Ilveksellä pelit jatkuvat ensi keskiviikkona kotiottelulla HPK:ta vastaan. Kärpät puolestaan pelaa tiistaina CHL:ssä ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vierasottelun Dusseldorferin luona.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen