Jokereilla pitkä vieraskiertue idässä tulee päätökseen Suomen aikaan maanantaina aamupäivällä, kun sen viimeisessä ottelussa vastassa on Amur.

Tähän mennessä kiertue on tuottanut kolmesta ottelusta kolme voittoa.

Ensin kaatui Sibir, sitten Metallurg Novokuznetsk ja kolmannessa pelissä murskaavilla lukemilla Admiral.

Amur-pelin jälkeen Jokerit palaa kotiin, missä seuraava ottelu on tiedossa torstaina. Siinä vastassa on aivan KHL:n kärkiseuroihin kuuluva Dinamo Moskova, joten hirveää lepohetkeä ei ole pitkän kiertueenkaan jälkeen tulossa.

Murskajaiset alla

Admiral-ottelu, minkä myötä Jokerit nousi koko KHL:n kärkeen, sujui narriryhmältä erittäin mainiosti.

6-1-voitossa esillä oli erityisesti Brandon Kozun, joka merkautti tehot 2+2. Tehoillan myötä hän nousi myös jakamaan sillä hetkellä KHL:n pistepörssin kärkipaikkaa.

Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund sai jakaa lauantain ottelun jälkeen oikein kunnolla kehuja joukkueellensa, varsinkin kun huomioi lähtökohdat itse otteluun.

– Nämä eivät ole ihan yksinkertaisia asioita täällä toisella puolella maapalloa aikaerojen keskellä oleminen ja vielä kun kaikki nuo aiemmat pelit olivat lastina. Todella hyvä valmistautuminen ja jokainen pelaaja oli yksilötasolla hereillä. Numerot eivät välttämättä kerro ihan täyttä totuutta, sillä jos asenteesta olisi vähän pois, niin numerot voisivat olla toisinpäin, Westerlund sanoi.

Jokereiden kohdalta löytyy tällä hetkellä paljon positiivista ja osoituksia vahvasta alkukaudesta. Sijoitus löytyy sarjan kärkipaikoilta, maalivahdit Henrik Karlsson ja Riku Helenius ovat molareiden tilastojen kärjessä, Kozun pistepörsissä korkealla ja niin edelleen.

Alkukausi onkin tuottanut vain yhden tappion ja samalla esimerkiksi pelillisesti Jokerit on ottanut oikeita askeleita eteenpäin, ainakin päävalmentaja Westerlundin mukaan.

– Johtoasemassa pelaamisessa tapahtui kasvua joukkueena, mutta siinä meillä on vielä tästäkin parannettavaa, että me pelataan joukkueelle ihan viimeiseen sekuntiin asti, Westerlund sanoi Admiral-ottelun jälkeen.

Lähtökohdat

Mutta jos on paljon positiivista, niin on myös huolia. Jokereilla nimittäin loukkaantumistupa on saanut uusia pelaajia mukaansa vieraskiertueen aikana.

Jo ennen reissua pelaavasta kokoonpanosta putosivat pois muun muassa kapteeni Niko Kapanen ja puolustaja Ossi Väänänen. Reissun aikana sivuun ovat jääneet Tomi Mäki, Daine Todd ja kaksi viimeisintä peliä huilannut Juhamatti Aaltonen.

– Kyllä me tietenkin ohkaisella mennään, mutta toivottavasti saadaan Aaltosen ”Juhis” seuraavaan peliin ja saadaan täysi kokoonpano taas siihen peliin. Kyllä tietenkin tässä tahdissa niitä loukkaantumisia vain tulee, Westerlund kävi läpi.

Iso haastava tekijä varsinkin todella itään mennessä on ollut aikaero, mikä on ollut Suomeen nähden useamman tunnin mittainen. Jokerit on kuitenkin pyrkinyt elämään niin sanotusti Suomen ajassa, mikä on tuonut omia haastavia järjestelyjä mukaan.

Nopeasti tämä näkyy väsymyksenä, mikä ei kuitenkaan ole paistanut läpi joukkueen suorittamisesta ainakaan vielä. Näkyykö se sitten nyt?

Maanantain vastuksen Amurin puolelta löytyy varsinkin yksi todella hyvin suomalaisille kiekkoseuraajille tuttu nimi, nimittäin Amurin maalia tällä kaudella vartioi Juha Metsola.

Useamman vahvan Tapparassa vietetyn kauden jälkeen Metsola suuntasi Amuriin, missä hän on saanut paljon vastuuta alkukauden aikana.

Amurilla joukkueena alkukausi ei ole ollut mitenkään kovin loistelias, sillä kahdeksasta pelaamastaan ottelusta Amur on ottanut kahdeksan pistettä. Sillä määrällä se on tällä hetkellä itäisessä konferenssissa häntäpäässä.

Muita Amurista tutumpia nimiä Metsolan lisäksi kiekkoseuraajille ovat ruotsalaissentteri Tom Wandell, tshekkipakki Jan Kolar ja kokenut venäläispuolustaja Vitali Atjushov.

Kertoimet (NordicBet)

Amur-Jokerit, maanantai 14.9.2015. klo 12.30.
4.70 – 4.75 – 1.61

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen