Yksi isoista siirroista liigan sisällä tapahtui Kärppien ja Tapparan välillä, kun Oulussa Kärppien riveissä kaksi kertaa putkeen mestaruuden voittanut maalivahti Tomi Karhunen vaihtoi Tampereelle.

Suoranaiseksi KHL:ään lähteneen Juha Metsolan korvaajaksi saapunut Karhunen nousi isoksi sankariksi keväällä 2014, kun hän otti isoja koppeja Kärppien maalilla seitsemännessä ja ratkaisevassa finaaliottelussa nimenomaan Tapparaa vastaan.

Karhunen oli kuitenkin koko ajan tiukan maalivahtitaistelun keskellä, sillä vastuu jakaantui ensin Jussi Rynnäksen kanssa ja perään Iiro Tarkin kanssa. Tarkki oli puolestaan Kärppien maalilla, kun Kärpät voitti keväällä Tapparan jälleen seitsemännessä finaaliottelussa ja varmisti peräkkäisen mestaruutensa.

Tapparassa Karhusella rooli vaihtunee hyvinkin siihen, että peliaikaa on tulossa selkeästi enemmän.

– Kesä on vietetty Tampereelle ja asetuttu kodiksi. En ole kertaakaan Ouluun haikaillut, siinä mielessä hyvä juttu että näin hyvin on viihtynyt jo alussa, Karhunen sanoi Yle Urheilulle.

Kuliseista kantantui huhuja pidemmän tovin ajan siitä, miten Karhusen ja Kärppien johtoportaan suhteet eivät olisi aivan kaikista parhaat mahdolliset. Tähän tilanteeseen ajauduttiin hiljakseltaan sen jälkeen, kun Kärpät ei halunnut päästää Karhusta KHL:ään keväällä 2014.

Tapparan osalta harjoitusottelut lähtivät liikkeelle viikonlopun aikana. Ensin perjantaina Karhunen istui vielä katsomossa, kun Ilves oli Tapparaa parempi lukemin 3-2. Lauantaina meno kuitenkin muuttui, kun kirvesrinnat murskasivat TPS:n lukemin 5-1 (lue lisää).

Yle Urheilun alkuperäinen juttu Karhuseen liittyen löytyy täältä.