NHL:ssä monia supertähtiä vilisevä Pittsburgh Penguins on saamassa todennäköisesti ostotarjouksen jo ensi viikolla.

Asiasta uutisoi Pittsburgh Business Times.

Penguins laitettiin myyntiin osittaisen omistuksen osalta keväällä. Tällä hetkellä seuran kokonaan omistavat Mario Lemieux ja Ron Burkle aikovat säilyttää omistusosuudesta vähintäänkin kohtuullisen osuuden.

– Tapahtui sitten mitä tahansa, niin aikomuksenani on pysyä joukkueessa ja seurassa kiinni jollakin kapasiteetilla ja olemmekin aikoneet Ronin kanssa säilyttää omistusta osakkeiden osalta, Lemieux kommentoi samassa yhteydessä kun Penguinsin ilmoitettiin olevan kaupan.

Business Timesin lähteiden mukaan Penguins olisi saamassa ostotarjouksen ensi viikolla. Takana olisi sijoittajaryhmä.

– Heidän identiteettiä tai ylipäätänsä ostajia tai ostotarjouksen summaa ei ole tarjolla julkisesti tarjolla. Kuitenkin kuliseissa sellainen taho, joka on tehnyt kauppoja NHL:ssä, on sanonut, että joukkueen myyntiarvo voi olla jopa 700-800 miljonaa dollaria.

Aiemmin arvostettu talouslehti Forbes arvioi Pensin arvoksi 565 miljoonaa dollaria, mutta kyseinen arvo on todennäköisesti jäämässä alakanttiin tehdyksi arvioiksi.

– Tämä ei ole tavallinen tilanne. Tässä ei ole mikään sellainen tilanne käsillä, jossa esimerkiksi useampi NHL-seura olisi kaupan, nimetön lähde kertoi Business Timesille.

Penguinsin tilanne on kuitenkin ollut taloudellisesti viime vuosien aikana vakaa. Sillä on myös paljon markkina-arvollisesti mielenkiintoisia nimiä riveissään, kuten Sidney Crosby, Jevgeni Malkin ja tuoreimpana Phil Kessel, joka saapui heinäkuun alussa isossa vaihtokaupassa Toronto Maple Leafsista.