NHL-seura Dallas Stars on noussut otsikoihin viime päivien aikana useamman liikkeensä myötä.

Se hankki vaihtokaupalla itselleen Patrick Sharpin Chicago Blackhawksista, mistä mukaan tarttui myös ruotsalaispuolustaja Johnny Oduya.

Starsia onkin hehkutettu paljon viime päivien aikana ja sitä on nostettu mukaan aivan NHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkueiden pariin.

Sen riveistä löytyy ensi kauttakin ajatellen monta mielenkiintoista pelaajaa, joista yksi on vahvan tulokaskauden pelannut puolustaja John Klingberg.

22-vuotias Klingberg onnistui vakiinnuttamaan asemansa alkukauden AHL-komennuksen jälkeen NHL:ssä ja iski sen jälkeen 65 runkosarjaottelussa peräti tehot 11+29=40.

– Uskomme, että meillä on mahdollisuus saada hänestä seuraava Erik Karlsson, Starsin GM Jim Nill latasi NHL.com:n mukaan.

Vertaus on kova, sillä Karlsson voitti vasta urallaan toisen kerran Norris Trophyn, eli NHL:n kauden parhaalle puolustajalle jaettavan pokaalin.

– Klingberg on menossa meidän mielestämme siihen suuntaan ja jos hän vain jatkaa kehittymistä, niin hänestä voi tulla tuon tyyppinen pelaaja.

– Asiat ovat hyvin, Nill käytti tiivistyksenä.

Nopeasti vahvan tulokaskauden jälkeen Stars täräytti Klingbergille ison jatkosopimuksen, mikä on mitaltaan 7 vuotta ja jonka yhteisarvo on 29,75 miljoonaa dollaria.

– John on hyvin spesiaalityyppinen pelaaja, jonka pelinrakentamistaidot ja taitotaso ovat sellaista luokkaa, mihin kovin moni tässä sarjassa ei pysty vastaamaan. Hän istuu mainiosti siihen runkoon iällisesti, mikä meidän joukkueessamme on tällä hetkellä. Hän pystyi luomaan heti hyvin voimakkaan vaikutuksen tulokaskaudellaan. Nyt odotamme vain sitä, että hän rakentaa sen tulokaskauden jälkeen itsensä seuraavaa kautta varten ja jatkaa kehittymistä, jonka tavoitteena on tulla eliittiluokan monipuoliseksi puolustajaksi, Nill kävi läpi.

Vertauskuva Karlssoniin on kuitenkin hieman osuva, sillä molemmat ruotsalaispakit ovat hyvin taitavia kiekollisia puolustajia ja molemmat ovat pystyneet täräyttämään heti NHL-uransa alkuhetkillä kovia näyttöjä pöytään.

Suomalaisnäkökulmasta kaksikolta löytyy myös yksi yhteinen tekijä, sillä molemmat ovat pelanneet urallaan Jokereissa. Karlsson viimeisellä työsulkukaudella ja Klingberg kaudella 2011-2012.