Laitahyökkääjä Mike Hoffman teki viime kaudella varsinaisen läpimurron NHL:ään. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että rajoitettuna vapaana agenttina oleva 25-vuotias laitahyökkääjä ei ole pääsemässä seuransa Ottawa Senatorsin kanssa jatkosopimukseen.

Koska Hoffman on rajoitettu vapaa agentti, ei hän saa tehdä vapaasti sopimusta minkä tahansa NHL-seuran kanssa. Vaikuttaakin siltä, että erimielisyys uuden sopimuksen palkasta joudutaan päättämään välimiesmenettelyssä, sillä mies on virallisesti hakenut siihen, kertoo TSN-toimittaja Frank Seravalli.

Välimiesmenettelyssä puolueeton taho arvioi pelaajalle sopivan palkan perustuen esimerkiksi miehen meriitteihin ja rooliin. Seura voi joko hyväksyä tai hylätä palkkaehdotuksen. Jos seura hylkää ehdotuksen, tulee pelaajasta rajoittamaton vapaa agentti.

Hoffman sai viime kaudesta palkkaa 750 000 dollaria. Nuorukainen paukutti kuitenkin 79 NHL-otteluun tehot 27+21=48 verrattuna edellisen kauden 25 ottelussa syntyneeseen kuuteen tehopisteeseen, joten luvassa lienee iso palkankorotus. Välimiesmenettelyltä voidaan vielä välttyä, mikäli osapuolet pääsevät ennen sitä sopimukseen.