NHL:ssä sarjan komissaari Gary Bettman julisti käyntiin ajan, jolloin liigan laajennusaikeissa mukaan sarjaan uudella organisaatiolla mukaan haluavat voivat jättää hakemuksia.

Huhut ovat vieneet varsinkin Las Vegasiin uutta joukkuetta. Myös Seattle, Toronto ja Quebec City ovat olleet vaihtoehtoja, jotka ovat pyörineet vahvasti keskusteluissa viime aikoina.

Näistä yksi on kuitenkin nyt tippumassa pelistä pois.

Nimittäin Seattle.

Asiasta uutisoi sivusto King5.com, jonka mukaan Victor Coleman, hankkeesta vastaava taho ei tulisi jättämään hakemusta laajennusprosessin ensimmäisessä vaiheessa ennen takarajaa, joka on 20. heinäkuuta.

– Lähteen mukaan Colemanin johtama ryhmä on kertonut NHL:lle, että se haluaa saada kaupungin areenaprojektin kunnolla liikkeelle ennen kuin se jättää hakemuksen. Coleman kuitenkin toivoo ”nopeaa käsittelyä” laajennusprosesissa sen jälkeen kun areenahanke on saatu liikkeelle ja joka tapauksessa lähteen mukaan aikomuksena on vahvasti tuoda NHL-organisaatio Seattleen jossain vaiheessa, sivustolla kirjoitettiin.

Hakemuksen jättämisellä on jo valmiiksi kova hinta, sillä Seattle Timesin mukaan liigaan mukaan haluavan tahon tulee pulittaa siitä 10 miljoonan dollarin hintaa, josta 2 miljoonaa on niin sanottua ”ei palautettavaa rahaa”, eli sellaista, joka ei palaa, mikäli laajennusprosesissa päädytään siihen ettei hakemuksen jättänyttä kaupunkia oteta mukaan.

NHL:ssä on tällä hetkellä mukana 30 eri joukkuetta kahdessa eri konferenssissa. Ne ovat kuitenkin tällä hetkellä epätasapainossa, sillä itäisessä konferenssissa mukana on 16 joukkuetta ja lännessä 14.

Edit: 14:14: Korjattu yksi lause.