Tuore Stanley Cup –voittaja Teuvo Teräväinen piti keskiviikkona kesän lehdistötilaisuutensa. Tämän jälkeen nuori kiekkoilija vetäytyy muutaman viikon kesälomalle, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen uuteen kauteen.

Hienosti sujuneet pudotuspelit ja finaalit saivat NHL:ää kiivaimmin seuraavat mediat kiinnostumaan myös ujosta suomalaisesta. Tämä sai 20-vuotiaan helsinkiläisen jopa hämilleen.

– Miksi ihmeessä minä olin median ykköstykki? Minun paikallani oli kopissa treenien ja pelien jälkeen hirveä ryysis. Se oli vähän erikoista. Kun tekee maalin, niin joutuu heti pyöritykseen. Olisi melkein parempi, ettei tee maalia, ja voittaisimme muuten vain. Kyllä siihen alkoi sitten tottua. Kielen kanssa jouduin vähän ongelmiin, kun yritin kertoa vähän liian monimutkaisesti, Teräväinen pohti.

Teräväisen esiintyminen veti Helsingissäkin paikalle paljon toimittajia, mutta Suomessa hänen ympärillään pyörivä mediasirkus on pientä verrattuna pohjoisamerikkalaiseen. Jonkin verran hän sai totutella mediaan jo Jokereissa pelatessaan.

– Oli hyvä tavallaan, että median mielenkiintoa oli jo Suomessa, että siihen oppi. Oli junnukisat ja –mestaruus ja sitä kautta tuli mediahuomiota. Kielen kanssa oli opettelemista, mutta hyvin sekin on alkanut sujua. En sanonut ensimmäisissä englanninkielisissä haastatteluissa juuri mitään.

Teräväinen kertoo kaudestaan ja mestaruudesta vielä useissa jutuissa SuomiKiekko-sivustolla lähipäivien aikana.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen