NHL:n ja pelaajayhdistyksen NHLPA:n yhteisessä tiedotteessa on paljastunut se, että tulevalle kaudelle taalajäille on hyvin todennäköisesti luvassa sääntömuutoksia.

Mukaan on tulossa kilpailukomitean suosituksesta niin sanotut valmentajan haasteet, englanniksi ”Coach’s Challenge”, joka viittaa entistä laajempaan videotarkistukseen.

Muutos tarkoitta sitä, että jatkossa päävalmentajalla olisi mahdollisuus halutessaan saada maalivahdin estämiseen liittyvä maali tarkistukseen tai paitsion kautta tullut osuma tarkistukseen, mikäli joukkue tai päävalmentaja itse tätä epäilee.

Silloin joukkueella pitää olla kuitenkin käytössä aikalisä, kun coach’s challenge toteutetaan.

Aiemmin videotarkistusten kautta on käytännössä varmistettu se, että onko kiekko ylittänyt maalin, onko se tehty kädellä tai potkaisulla, onko maali ollut paikoillaan kun kiekko on ylittänyt viivan ja niin edelleen. Nyt näihin on tulossa siis lisäyksiä.

Aloituksiin ollaan puolestaan tuomassa sitä, että jatkossa joukkueen, jonka puolustusalueelta aloitus tapahtuu, on sen aloittajan laitettava maila ensimmäisenä jäähän aloitushetkellä.

Sen sijaan paljon povattuun jatkoaikaan liittyviin muutoksiin ei lähdetty ainakaan vielä, sillä yhteisymmärrystä niistä ei vielä saavutettu. NHL:ään on ehdotettu yhdistettyä neljällä neljää vastaan pelaamisesta, joka muuttuisi jatkoajan puolessa välissä kolmella kolmea vastaan pelaamiseen, mikäli maalia ei ole saavutettu. NHL:n ja NHLPA:n mukaan asiasta kuitenkin jatketaan keskusteluja ja päätöksiä saatetaan nähdä myöhemmin.

Coach’s Challenge ja aloitussääntöjen muutosehdotelmat pitää hyväksyä vielä NHLPA:n johtokunnan ja NHL:n johtokunnan toimesta. Mikäli ne hyväksytään, tuodaan ne silloin mukaan virallisiin sääntöihin.