PRAHA. Toisena joukkueena tiensä välieriin Tshekin MM-kisoissa raivasi Kanada, joka pisti tauluun puolivälieräottelussa Valko-Venäjää vastaan sellaisen myrskyvaroituksen että oksat pois.

Kanada tykitti taululle lukemiksi 9-0 hyvin väkevän ja vahvan esityksen myötä.

Ottelu käytännössä ratkesi jo avauserässä, missä Kanada iski kiekon jo neljästi Valko-Venäjän verkkoon.

– Se pelin alku oli iso juttu, varsinkin sen suhteen miten vahva se oli meiltä. Sitä haimme ja tavoittelimme, kun kävimme ennen ottelua pelisuunnitelmaamme läpi. Pitää olla tyytyväinen, että miten hyvin pystyimme toteuttamaan sitä mitä haimme, hattutempun ottelussa iskenyt Tyler Seguin mietti.

Mutta vaikka ottelun alku oli Kanadalta vahva, ei meno hyytynyt mihinkään.

– Vaikka peli oli 4-0, niin pysyimme hyvin kiinni systeemissämme ja siinä, että mitä meidän pitää tehdä. Se toimi hyvin.

9-0 on joka tapauksessa kova osoitus siitä, mitä Kanada on tällä hetkellä ja kuinka vaarallinen se lopulta onkaan.

Seguin itse ei lähtenyt henkseleitä paukuttamaan, vaan näki enemmänkin positiivisia asioita siinä, mitä joukkue on pystynyt tekemään turnauksen aikana.

– Nuo lukemat ja tämä voitto näyttävät juuri sitä, että kuinka paljon olemme parantaneet ja kuinka paljon olemme kasvamassa joukkueena yhteen. Ehkä nyt sinänsä tasoerot tässä pelissä eivät olleet ihan lukemien mukaisia aidosti tai ylipäätänsä sellaisia, mitä ne noissa 10 maalin peleissä alkulohkon puolella olivat.

– Sitä vain pitää jatkaa, Seguin mietti.

Dallas Starsin tähtihyökkääjälle itselle Prahasta on hieman tullut jopa erityinen paikka, sillä aikanaan juuri 02 Arenalla hän laukoi NHL-uran avausmaalinsa.

Ja nyt sitten hattutemppu.

– Korkeammat voimat ovat varmaan kehissä minulla tällä areenalla, Seguin naureskeli.

– Mutta on kyllä mukava, että pomput ovat kääntyneet eduksi nyt ja tästä voi jatkaa hyvillä mielin eteenpäin.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen