Detroit Red Wingsin päävalmentajan Mike Babcockin sopimustilanne on tällä hetkellä kaikkein kiinnostavin sopimustilanne koko NHL:ssä, sillä Babcockilla ei ole Detroitin kanssa sopimusta ensi kaudesta. Hänen perässään ovat useat seurat.

Uusi käänne tässä saagassa saatiin perjantaina, kun Detroitin GM Ken Holland antoi Babcockille luvan neuvotella muidenkin seurojen kanssa.

– Jos markkinoilla on Mikelle olemassa meitä parempi tilanne, niin hän on ansainnut oikeuden tutkailla sitä mahdollisuutta. Tarjosimme sopimusta Mikelle viime kesäkuussa, mutta emme löytäneet ratkaisua. Teimme uuden tarjouksen tammikuussa, mutta Mike halusi odottaa kauden loppumista. Se oli ainoa keskustelu, jonka sopimuksesta kävimme kauden aikana, Holland kertoi TSN:n mukaan.

– Kun menimme Grand Rapidsiin viime viikonloppuna, vietimme neljä tuntia autossa ja pidimme hyvän kesksutelun. Sanoin Mikelle, että haluan hänet takaisin. Hän halusi tutkia markkinoita ja mitä mahdollisuuksia siellä olisi. Me olemme yhä yksi mahdollisuuksista, Holland jatkoi.

Tällä hetkellä ilman ensi kauden päävalmentajaa ovat Edmonton Oilers, Buffalo Sabres, Toronto Maple Leafs, Philadelphia Flyers, New Jersey Devils ja San Jose Sharks. Lisäksi Pittsburgh Penguinsin, Boston Bruinsin ja St. Louis Bluesin on huhuttu mahdollisesti keskustelevan Babcockin kanssa.