NHL:n kovan tutkaparin kanukille kuittailumahdollisuus – ”Ollut hauska katsoa sitä”

© Kuva: Getty Images
Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!

PRAHA. Lauantaina iltapäivän ensimmäisessä välierissä vastakkain olivat niin Kanada kuin Tshekki, mutta myös samalla NHL:n yksi kovimmista tutkapareista.

Jäällä nimittäin viilettivät Philadelphia Flyersista kanadalaissentteri Claude Giroux ja Tshekillä Jakub Voracek, jotka molemmat olivat korkealla NHL:n pistepörssissä tällä kaudella.

Kaksikosta kuittailumahdollisuudet eli niin sanotut ”bragging rightsit” kuittasi Giroux, jonka Kanada otti voiton lukemin 2-0.

Giroux myönsi kuittailuiden mahdollisuuden nyt, mutta antoi myös suorat kehut ”vastustajalleen”.

– Hän on pelannut vahvan turnauksen täällä ja on ollut hauska katsoa sitä, Giroux sanoi Voracekista SuomiKiekko-sivustolle.

Girouxin mukaan Tshekki-välierävoitossa avainasemaan nousi kisojen isäntämaan alun rynnistyksen kestäminen.

– He tulivat siihen lujaa, mutta (Mike) Smith teki erittäin isoja torjuntoja ja piti meidät pelissä mukana. Sen jälkeen saimme avausmaalista momentumia, joka kantoi pitkälle.

– Mutta tiesimme kyllä, että tästä tulisi kova vääntö Tshekkiä vastaan. Selvisimme siitä ja käytimme sitten maalipaikkamme hyväksemme, Giroux pohti.

Kanadan päävalmentaja Todd McLellan käytti voitosta termiä ”puolustusvoitto”, kun useimmin taas Kanada on ottanut turnauksessa voittoja pidemminkin vahvan hyökkäyspelaamisen kautta ja tehokkaan viimeistelyn myötä.

Mutta pohja on oikeanlainen Girouxin mukaan tällä hetkellä.

– Meillä on paljon hyviä hyökkäyspään pelaajia, mutta se ajatus on kuitenkin koko ajan taustalla, että mitä paremmin puolustat, niin sitä enemmän saat myös paikkoja. Mutta pelaamme nyt erittäin hyvin joukkueena ja siitä pitää pystyä pitämään vain kiinni.

Peli onkin kehittynyt Kanadalla Girouxin mielestä, vaikka joukkueena Kanada on ollutkin koko turnauksen ajan lähes dominoivan hyvä.

– Tavoitteena on kehittyä peli peliltä ja esimerkiksi edelleen on tiettyjä asioita mitä pitää viedä eteenpäin huomiselle. Keskitymme nyt niin ja olemme sitä kautta valmiina, kun se haaste tulee eteen.

Kanadalle finaaliin vastustajaksi tulee joko Venäjä tai USA. Näistä Girouxin mukaan on lopulta sama kuka tulee vastaan.

– Ei sillä niin väliä. Enemmän meidän pitää keskittyä siihen omaan peliin ja pyrkiä pelaamaan sitä. Mutta molemmilla joukkueilla on paljon taitoa, siihen täytyy olla valmiina.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen

Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!