Vappupäivänä pelattu Leijonien avausottelu jääkiekon MM-kisoissa kiinnosti suomalaisia tv-katsojia jopa enemmän kuin vuosi sitten. Suomen tappioon päättynyt ottelu USA:ta vastaan piti kiekkokansan ruudun ääressä ja veti tv-katsojamäärät huippulukuihin MTV:n kanavilla. Sunnuntain Tanska-Suomi -ottelu sai vieläkin suuremman yleisön.

Leijonien ottelut esitettiin suorana sekä vapaasti katsottavalla MTV3:lla että maksullisella MTV Sport 1 -kanavalla. USA-Suomi -ottelun keskikatsojamäärä MTV3 ja MTV Sport 1 -kanavilla oli yhteensä yli 1,2 miljoonaa, lähes 300 000 katsojaa enemmän kuin viime vuoden avausottelulla Latviaa vastaan. Parhaimmillaan USA-Suomi-ottelun keskikatsojamäärä ylsi 1,36 miljoonaan.

Sunnuntai-iltana 3.5. pelattua Suomi-Tanska -ottelua katsoi jopa suurempi joukko voitonnälkäisiä suomalaisia: ottelun keskikatsojamäärä oli molemmilla kanavilla yhteensä lähes 1,4 miljoonaa ja parhaimmillaan peräti 1,5 miljoonaa. Myös tässä oli kasvua edellisvuoden toiseen alkusarjan otteluun eli Venäjä-Suomi -peliin verrattuna noin 150 000 katsojaa.

Suomen ottelut esitettiin myös MTV Katsomossa, jossa ne olivat katsottavissa ilmaiseksi MTV3-kanavan suoratoistona sekä maksullisena MTV Total Sport – ja MM-kisapaketissa.

– Kahden ensimmäisen ottelun kiinnostus oli positiivinen yllätys. Saimme peräti 30% enemmän suomalaisia ruutujen ääreen Leijonien avausotteluun kuin vuonna 2014. Myös toisen ottelun tv-yleisömäärä nousi yli 10%, sanoo johtaja Jukka Raatikainen MTV:n tiedotteessa.