OSTRAVA. Leijonat jatkoi nollapelien tiellä jo neljättä peliä putkeen, kun Slovakia kaatui lauantaina lukemin 3-0.

Leijonien riveissä ensikertalaiset olivat jälleen isossa roolissa. Hyökkääjien puolella Kärppien laituri Joonas Donskoi onnistui vihdoin maalinteossa, kun hän ohjasi Esa Lindellin kudin sisään.

– Siitä vaan ohjuri ja mukava, että se maali tuli. Paikkoja on kyllä ollut ja tehokkaampi voisi olla, Donskoi mietti pelin jälkeen.

Sinänsä esimerkiksi mitään ”apinaa selkään” Donskoi ei ole ottanut.

– En ole hirveästi sellainen, joka ottaa paineita tuosta. Vaikka ikää ei hirveästi ole, niin olen kokenut sen, että ei siitä hirveästi apua ole jos alkaa mailaa puristamaan tai jännittämään.

– Mutta totta kai se on aina mukavaa, kun maali tulee.

Lauantain peliin Leijonat lähti hieman muuttuneesta asetelmasta, kun kaikki aiemmat pelit torjunut Pekka Rinne ei ollutkaan tolppien välissä, sillä hän oli sairaana sivussa.

Maalille komennettiin Donskoin tapaan ensikertalainen Juuse Saros, joka oli luvalla sanoen häikäisevän hyvä.

Donskoi yhtyi kehuihin.

– Slovakialla oli kyllä maalipaikkoja, mutta Saros oli ihan maaginen maalissa. Hän otti ne tarvittavat paikat sitten pois.

– Siihen sitten saatiin vielä ne tarvittavat maalit kolmannessa erässä. Se toki kertoo meidän joukkueen vahvuudesta, Donskoi sanoi viitaten kärsivällisyyteen, joka kantoi vaikka Leijonat oli hukannut useita avopaikkoja kahden ensimmäisen erän aikana.

Ketjuna Donskoi, Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen olivat jälleen kovasti esillä, mutta myös esimerkiksi kiekonmenetyksiä ja nopeita suunnankäännöksiä ketjulle tuli jopa yllättävän paljon.

– Näki kyllä sen, että emme olleet ihan parhaimmillamme tänään. Pystytään tästä parantamaan paljon ja saamaan vähän sellaista selkäytimestä pelaamista tuohon touhuun mukaan. Mutta tietenkin tärkeä maali saatiin, Donskoi mietiskeli.

Tunnelma CEZ Arenalla Ostravassa Slovakian ja Leijonien pelissä oli lauantaina huikaiseva. Sen Donskoi myönsi ja aisti itsekin.

– Hieno ja upea meteli oli hallissa. Aika hurmos oli päällä slovakeilla.

Leijonilla MM-kisoissa pelit jatkuvat maanantaina, kun vastassa on Valko-Venäjä.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen