OSTRAVA. Leijonat onnistui ottamaan voiton myös alkulohkon päätösottelusta Venäjää vastaan, kun loppulukemat olivat rankkareiden jälkeen Leijonille 3-2.

Lopulta yleisilmeeltään hyvin fyysinen ottelu ei lähtenyt Leijonien kannalta aivan toivotulla tavalla liikkeelle, ainakaan jälleen mainiosti esiintyneen leijonasentterin Joonas Kemppaisen mukaan.

– Kyllä me odotettiin sitä, että vastustaja on fyysinen, mutta ei oltu sitten ihan hereillä alussa. Vähän ehkä tökittiin liikaa sitä kiekkoa, kun olisi pitänyt vain jalalla mennä rohkeasti ylös, Kemppainen mietti heikompaa starttia SuomiKiekko-sivustolle.

Mutta suunta kääntyi parempaan.

– Koko ajan alettiin sitten päästä peliin kiinni. Pitää kuitenkin muistaa, että vastustaja oli ihan huippu. Saatiin pidettyä heidät aika hyvin parhaalta sektorilta pois, vaikka jonkun verran saivat kuteja sun muita. Mutta mun mielestä puolustettiin ydintä ihan hyvin nyt, Kemppainen näki.

Yksi lopulta merkittävä kohta pelissä oli Kemppaisenkin mielestä Leo Komarovin oikeusmurhalla tulleen ulosajon viisiminuuttinen, minkä Leijonat onnistui tappamaan.

– Olihan se siinä tärkeä, koska esimerkiksi kaverilla se ”Pietarin kenttä” oli tehnyt aika paljon ylivoimamaaleja. Saatiin se tapettua ja sitä kautta päästiin peliin mukaan ja tehtiinpä vielä itse ylivoimalla myöhemmin.

Kemppainen itse ei taklausta nähnyt ja piti tärkeänä sitä, ettei joukkue jäänyt siihen tai sen epäoikeudenmukaisuuteen mitenkään kiinni.

– Turha siinä oli alkaa mitään voivottelemaan, puhuttiin enemmän vain siitä, että pitää tappaa se jäähy. Ei siinä muukaan auta.

Juuri muun muassa alivoimalla isossa roolissa jälleen ollut Kemppainen sai myös taisteluparia pelin aikana, kun Venäjän supertähti ja koko NHL:n isoimpiin tähtiin kuuluva Jevgeni Malkin innostui useammankin kerran koviin taisteluihin Kemppaisen kanssa.

Tuli poikkaria ja sun muuta, mitä Kemppainen itse vähän ihmetteli.

– Joo se tökki oikeastaan aina kun oltiin samaa aikaa kentällä. En tiedä mikä sitä sitten ärsytti, Kemppainen sanoi häneen ärtyneestä Malkinista.

Malkin jäi joka tapauksessa pelin keskiöstä ulkopuolelle ottelussa, mikä eteni rankkareille joissa Kemppaisen viime kauden seuratoveri Joonas Donskoi pääsi näyttämään parasta osaamistaan.

– ”Jone” paino sen bravuurin. Sanoin jo ennen sitä rankkaria, että nyt tulee toi. Hyvin se laittoi kyllä, ei ollut veskarilla mitään palaa, Kemppainen hehkutti.

Leijonat on ottanut nyt yhteensä kuusi voittoa putkeen ja aivan muutaman päivän sisällä ovat kaatuneet Venäjä, Valko-Venäjä ja Slovakia.

Kemppaisen mukaan menneet olivat hyviä kokemuksia tulevia ratkaisupelejä ajatellen.

– Varsinkin nämä kaksi viimeisintä peliä olivat vähän erityyppisiä kuin ne muut lohkon pelit. Esimerkiksi Valko-Venäjä mun mielestä puolusti todella hyvin ja nytkin Venäjä tuli aika kovaa päälle. Ei ollut liikaa aikaa omista lähteä, vaan piti olla hereillä koko ajan.

– Mutta hyvä, että saatiin pari tämmöistä peliä tuohon alle. Kuitenkin varmaan aika samantyyppinen peli tulossa seuraavaksi myös.

Torstaina nimittäin vastassa on kisojen isäntämaa Tshekki Prahan isolla O2 Areenalla. Sitä Kemppainen odottaa jo innolla.

– Meille todella hyvä mahdollisuus päästä sinne Prahaan pelaamaan. Varmaan ne kaikki paineet ovat kuitenkin Tshekillä siellä sitten.

– Keskiviikkona kerätään energiaa, matkustetaan sinne ja käydään varmaan tarkemmin Tshekkiä joukkueena läpi. Mutta kyllä mun mielestä Tshekki vähän paremmalta kuulostaa kuin Ruotsi loppujen lopuksi, Kemppainen vertaili lopussa olleita vastustajavaihtoehtoja.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen