Porin Ässiä seuratasolla edustava Esa Lindell on toinen Leijona-ryhmän MM-tulokaspuolustajista. Hän on kuitenkin ottanut jo suuren roolin ryhmästä ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa.

Suomi pelaa maanantaina kolmannen pelinsä, kun Norja asettuu vastaan klo 21.15 alkaen. Takana on sunnuntailta 3-0-voitto Tanskasta ja perjantailta karvas 1-5-tappio USA:ta vastaan.

– On ollut hieno tunne pelata tällä tasolla, mutta avaustappio harmittaa tietenkin. Harjoitusleirillä pelasimme kaksi peliä viikossa, mutta nyt pelaamme mahdollisesti kymmenen peliä 17 päivään [,jos Suomi yltää mitalipeleihin], joten tästä tulee mielenkiintoista, Lindell kommentoi IIHF:n kisasivuilla.

U20-kulta ja suuri rooli Liigassa

Lindellin mukaan reilu vuosi sitten tullut kultamitali alle 20-vuotiaiden MM-kisoista on antanut hänelle itseluottamusta, mikä toi läpimurron liigassa ja nyt myös maajoukkueessa.

– Sain paljon itseluottamusta U20-kisojen kullasta. Tein viime kesänä paljon töitä ja painoni nousi viisi kiloa. Tunnen itseni nyt isommaksi ja vahvemmaksi. Nyt jopa entistä enemmän, koska olen yltänyt MM-kisoihin asti.

Lindell sai Ässissä paljon vastuuta ja pelasi keskiarvoisesti lähes 25 minuuttia ottelua kohden liigassa.

– Suuri jääaika on suurin asia kehitykseni taustalla, Lindell summaili.