OSTRAVA. Leijonien nelosketjussa ja ylivoimalla isossa roolissa tähän mennessä ollut Janne Pesonen jätti maanantaina Valko-Venäjä-ottelun kesken, eikä enää kunnolla pelannut kolmannen erän loppupuoliskolla.

Päävalmentaja Kari Jalonen puhui Pesosen ja toisen pelin kesken jättäneen Antti Pihlströmin kohdalla ”pienistä vaivoista”, mutta ei tiennyt vielä silloin sen tarkemmin tilanteesta.

Kaksikosta Pesonen tuli tiistaina aamujäille mukaan, kun taas Pihlströmiä ei näkynyt.

Pesonen itse vakuutteli olevansa täydessä kunnossa.

– Kyllä. Ei täällä muuten pyörittäisi, Pesonen sanoi.

Sen tarkemmin mihinkään eteen tulleeseen kolhuun sun muuhun hän ei kuitenkaan lähtenyt sen enempää tarkentamaan.

– Ei siinä mitään, vähän oli jotain pientä, mutta nyt ollaan taas sitten iskussa.

Aamujäillä Pesoselta lensi muutamat ”ärräpäät” varsinkin kun jäällä ollut pelaajisto veteli rangaistuslaukauksia kolmelle eri maalivahdille.

Asia kuitenkin lähinnä nauratti.

– Nämä meidän veskarit ovat turhan hyviä välillä, Pesonen hymähti.

– Pitää yrittää keksi jotain uutta koko ajan, jotta verkko heiluisi.

Illan haaste on herkullinen, sillä vastaan asettuu alkulohkon päätösotteluun Venäjä.

Sieltä joukkueena Leijonat on käynyt asioita lävitse.

– Vähän on katsottu pieniä pelillisiä juttuja ja asioita, mihin pitää kiinnittää huomiota. Ja minkä suhteen pitää olla valmiina, Pesonen kävi läpi.

– Voidaan vähän itse sitä omaa kiekollista peliä parantaa, mutta toisaalta taas sitten samalla Venäjällä vahvuus on tuollainen suorahyökkäyspelaaminen ja samalla pelin kääntäminen nopeasti. Siinä pitää olla kyllä hereillä, Pesonen jatkoi.

Mitä sitten odotat illan peliltä?

– Kovaa vääntöä varmasti. Nälkäinen Venäjä vastassa. Siellä pitää olla kyllä luisteluvoimaa ja kamppailuvoimaa meillä, Pesonen mietti.

Pesoselle itselle maistuu myös se, että alkulohkon loppuun Leijonille on tullut vastaan useampi erittäin kova vääntö. Se valmistaa jatkoa ajatellen.

– Totta kai ja mielummin näin päin. Mitä pidemmälle turnaus etenee, niin pelit siitä vain kovenevat. Se antaa vielä lisävirtaa sitten ja hyvä näin.

Ruotsalaismediassa puolestaan on jo käyty kovasti läpi sitä, että Leijonat saattaisi olla hyvinkin heidän vastustaja puolivälierissä. Se tietäisi siis sitä, että Leijonat sijoittuisi kolmanneksi alkulohkossaan.

Pesonen itse oli kovin tuimana kun hän kuuli ruotsalaisten jopa toivovan Leijonia vastustajaksi puolivälieriin.

– Vähän semmoisia herättää ettei herätä minkäänlaisia tuntemuksia se. Pelataan meidän peli tässä ja katsotaan sitten että kuka tulee vastaan. Piste.

Leijonien ja Venäjän ottelu alkaa tiistaina Suomen aikaan kello 21.15.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen