OSTRAVA. Leijonat onnistui pääsemään voittokantaan kiinni kevään MM-kisoissa Tshekeissä, kun se voitti Tanskan sunnuntain ottelussa lukemin 3-0.

Ottelun kannalta iso maali, mutta samalla melkoinen kohokohta oli Jussi Jokisen 1-0-osuma, jota tarkisteltiin todella, todella pitkään videotuomarilta.

Anssi Salmelan toimittama viivakuti kimposi useammasta paikasta ennen kuin se upposi Tanskan verkkoon. Maalissa kuitenkin oli omat epäilykset sille, oliko se tehty korkealla mailalla.

– Näin Järvelän ”Artsin” (Arto I. Järvelä) ja kysyin tuosta. Siellä on ilmeisesti vähän hidas videotuomari tai tarkistaja. Arto sanoi, että ei oikein osaa kieliä se ja sanoi, että on vähän hidas, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen hieman naureskeli asiasta.

– Mutta niin kuin me ja pelaajat ymmärsivät, niin siellä katsottiin sitä, että osuiko se (Aleksander) Barkoviin. Halusivat varmistaa sen. Tämä oli selitys sille miksi se kesti niin kauan se tarkistus, Jalonen kävi läpi.

Mutta noin pitkään kestänyt operaatio herätti kuitenkin kärkkään mielipiteen.

– Onhan tuo nyt ihan älytöntä, että varmaan kymmenen minuuttia meni!, Jalonen ihmetteli.

– Kyllähän se pitää nopeammin löytää, mutta meidän kannalta tietenkin hyvä, että kääntyi meille. Ja toki pitäähän tällä tasolla katsoa se tarkasti, että ei tule virheitä.

Lisää Jalosen mietteitä luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen