OSTRAVA. Leijonilla edessä on nyt kaksi päivää taukoa peleistä, kun seuraava ottelu Tshekin kevään MM-kisoissa tulee vastaan torstaina, jolloin vastassa on Slovenia.

Leijonien päävalmentajan Kari Jalosen mukaan edessä on nyt irtautuminen hetkeksi kokonaan kiekkoilun parista.

– Pelaajilla on mahdollisesti ohjelmassa vierailu Auschwitziin. Siitä on ollut keskustelua, kun osa pelaajista haluaisi lähteä käymään siellä. Mutta ei tulla hallille ja halutaan olla nyt pois jääkiekon parista. Annetaan mielen ja henkisen puolen levätä ja palataan sitten keskiviikkona jääkiekon pariin, Leijonaluotsi Jalonen mietti maanantaina Norja-pelin jälkeen.

Tauko tulee hyvään paikkaan Jalosen mukaan.

– Se on hyvä, että meillä on tänä vuonna selvästi parempi ohjelma mitä Leijonilla oli viime vuonna. On tuplavapaat sen jälkeen kun oli tuossa neljään päivään kolme peliä. Se on aika kova rutistus jätkiltä. Mutta tekivät kyllä hyvin ammattimaisen valmistautumisen tuohon Norja-peliin, missä oli meiltä erittäin hyvä ja sitoutunut joukkuepeli kaikilta pelaajilta, Jalonen kiitteli.

Ilme ja pelillinen ilme miellytti paljon Jalosta ottelussa, jossa myös tulos oli erittäin hyvä.

– Pelattiin erittäin sitoutuneesti joukkueena. Reagoiminen hyökkäyspelistä puolustuspeliin oli kyllä huippuluokkaa ja näin, että siinä oltiin kyllä parempia nyt mitä Tanska-pelissä.

Maanantain Norja-peliin Leijonien valmennusjohto teki muutamia muutoksia kokoonpanon saralla, kun muun muassa Jarkko Immonen oli kokonaan sivussa ja tilalle nousi Juha-Pekka Hytönen.

Näiden suhteen Jalonen eteni omien sanojensa mukaan vahvan suunnitelman kautta.

– Me tehdään harkitusti näitä kokoonpanomuutoksia ja joukkue tietää tasan tarkkaan aina sen, että mitä me niillä haetaan.

– Halusin Hytösen pelaamaan nyt. Näitä syvyyspelaajia me tarvitaan tässä kun mennään eteenpäin. Kaksi viikkoa on kuitenkin vielä kisoja jäljellä, niin nyt oli Hytösen aika tulla pelaamaan, Jalonen kävi läpi.

Samalla Jalonen kiisti huhut siitä, että sivuun kokoonpanosta jäänyt Immonen olisi millään tavalla rikki.

– Ei ole mitään loukkaantumista, Jalonen sanoi suoraan.

Tanska- ja Norja-pelit ovat olleet Leijonilta todella vahvaa suorittamista. Jalonen ei lähtenytkään suorilta käsin sanomaan teemoja sille, että mitä asioita joukkueena heidän on käytävä läpi erityisesti, kun joukkue palaa keskiviikkona harjoitusten pariin.

– Täytyy melkein katsoa nämä molemmat Tanska- ja Norja-pelit, että onko siellä sellaisia asioita mitä meidän pitää painottaa.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen