Leijonakapteeni osumansa videotarkistuksesta: ”Pisin missä olen ollut mukana”

© Kuva: Getty Images

OSTRAVA. Leijonien ja Tanskan sunnuntain ottelussa esille nousivat niin Leijonien vahva dominanssi kuin videotarkistukset, joita nähtiin pari kappaletta.

Toinen niistä oli nopea, mutta toinen todella, todella pitkä.

Lähemmäs 10 minuuttia kestänyt tarkistelu lopulta Jussi Jokisen merkatussa ottelussa oli Leijonien kapteenina toimivan Jokisen mukaan hänelle pisin ikinä.

– Yllättävän rauhallisena siinä oli ja oli hyvä fiilis siitä, että se hyväksytään. Ikinä ei toki tiedä, että miten nuo kääntyvät, mutta tuo oli pisin missä olen ollut mukana. Pisin odotus, Jokinen totesi ottelun päättymisen jälkeen.

– Mulla oli kyllä heti sellainen tunne, että se hyväksytään. Toki siinä tuli pieni poikkari selkää, niin en sitten ihan osannut arvioida sitä tarkalleen ja en ihan kunnolla sitä sitten nähnyt. Mutta ne jätkistä jotka sen näkivät, sanoivat, että se oli aika 50-50. Mulla oli heti hyvä tunne siitä ja vasta jälkikäteen aloin miettiä, että oliko se korkea maila vai ei, Jokinen kertaili tilannetta.

Kaikki kuitenkin kääntyi Leijonien eduksi.

– Se oli meille tärkeä maali ja saatiin vielä sitten toinen siinä perään. Ehkä se vähän aukaisi meidän peliä ja toi vähän rentoutta siihen, Jokinen mietti.

Kyseisiä maaleja ennen Leijonilla ehti olla myös Tanska-pelissä lukuisia paikkoja. Turhautumiseen asiat eivät kuitenkaan edenneet Jokisen mukaan.

– Iso juttu tuossa on se kärsivällisyys ja että jaksaa tehdä niitä samoja, oikeita asioita vaihto toisensa jälkeen. Ennen pitkään hyviä asioita sitten tapahtuu.

Yleisilmeeltään Leijonat teki paljon oikeita, mutta kaivattuja asioita myös Jokisen mielestä.

– Puhuttiin tuossa lauantaina ja nyt sunnuntaina siitä, että mitä asioita meidän pitää tehdä paremmin. Mun mielestä ensimmäinen 40 minuuttinen oli todella vahva ja jämäkkä meiltä. Saatiin kiekot syvään ja saatiin hyvä paine heidän pakkeihin. He tekivät siellä virheitä ja saatiin ylipäätänsä pelattua pitkiä hyökkäyksiä.

– Ja kaikki kolme maalia tulivat siitä, että jätkät menivät maalille ja pommitettiin kiekkoja sinne. Se oli tosi hyvä juttu, Jokinen hehkutti.

Leijonat on seuraavan kerran tulessa heti maanantaina, kun iltaottelussa vastaan asettuu Norja.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen