OSTRAVA. Hyökkääjä Joonas Donskoi nousi lopulta Venäjä-ottelun sankariksi, kun taiturin upea veivaus yllätti rangaistuslaukauksilla Sergei Bobrovskin.

Yrityksessään ainoana onnistunut TeKi-kasvatti ihastutti tempullaan. Ja syystä. Ujutus venäläisvahdin pukoista oli lähes taidetta.

– On se kova äijä noissa. Kylmähermoinen jätkä, puolustuksen kulmakivi Topi Jaakola ihasteli SuomiKiekko-sivustolle.

Suorituksen kovuutta nostaa entisestään se, että ensimmäinen yritys oli Donskoilta melkoinen pannukakku. Kiekko pomppi lavan yli jo ennen lopullista yritystä.

– Pitää antaa kredittiä, että pääsi yli siitä, että kiekko pomppi ekalla kerralla kaukalon kulmaan. Ja sitten pisti toisella yrityksellä tuollaisen osuman, jo Liigan puolella vastaavia nähnyt Esa Lindell kehui.

Toisella Leijona-pakilla oli ovela teoria ensimmäisestä epäonnistumisesta. Tuukka Mäntylä virnisti ja heitti nopean vastakysymyksen.

– En tiedä, mikä se eka yritys oli. Hämäsikö vaan maalivahtia?

Yksi vastaavia kikkoja jo vuosia nähnyt kaveri oli ykkösketjussa painanut Teemu Hartikainen. Voimapesä liittyi Donskoin kehujiin.

– Hieno seurata miehen otteita. Pelattiin jo junnumaajoukkueissa yhdessä, on sen jälkeen kyllä nostanut hurjasti tasoa. Ja hirveällä itseluottamuksella vetää, Leijona-hyökkääjä tiivisti.

Ilari Isotalo, Ostrava
Twitter: @IlariIsotalo