OSTRAVA. Pieniä ohjeita siellä, pieniä täällä.

Huomio huipputaitavalle Esa Lindellille harjoituksen ohessa, minkä jälkeen heti muutaman ohjeistus toiselle superlupaukselle Aleksander Barkoville.

Ville Peltonen on ottanut valmennuspestinsä innolla vastaan, mitä ei voi olla huomaamatta Leijonien treenien yhteydessä. Kiekkolegendan jokaisesta kehon eleestä näkee, kuinka suuri palo entisellä tähtihyökkääjällä on myös uuteen rooliin.

– Voi kyllä sanoa että valmennuskärpänen on purrut. On hienoa päästä auttamaan pelaajia ja auttaa heitä eteenpäin. Se tuntuu tietysti todella hyvältä, Peltonen makusteli SuomiKiekko-sivustolle.

– Valmistautuminen otteluihin ja jännitys itsessään on erilaista. Mutta on tässä paljon samojakin tunteita ja juttuja mukana. Ja on tämä valmennuskin rankkaa touhua.

Oma rooli on juuri sellainen, mitä ensimmäisiä arvokisojaan vetänyt valmentaja odotti. Lauri Marjamäen ja Kari Jalosen hoitaessa peluutuksen jää Peltosella aikaa hioa pieniä asioita kuntoon.

– Olen hoitanut tuota meidän ylivoimaamme, minkä lisäksi otteluissa annan pääasiassa ohjeita yksittäisille pelaajille ja pieniä korjauksia. Se on hyvä jako – ”Kojo” ja ”Late” peluuttaa, itse keskityn tähän.

”Kaikki tietävät”

Myös pelaajiston puolelta Peltosen rooli on otettu illolla vastaan.

Kokeneen Leijona-hyökkääjän neuvot auttavat varsinkin ensikertalaisia ja muita nuoria pelaajia.

– Tiedän, millaisen uran hän on tehnyt ja kunnioitan sitä valtavasti. Kaikki varmasti tietävät, minkä tyylinen pelaaja hän oli. Ville on varmasti todella iso apu tähän joukkueeseen ja varsinkin nuorille pelaajille, Barkov luonnehti SuomiKiekko-sivustolle.

Barkovin kaltaisen superlupauksen kannalta onkin hyvä, että taustalta löytyy Peltosen kaltainen konkari, joka pystyy antamaan tiiviissä turnauksessa juuri sopivasti pieniä vinkkejä hyökkäyspeliin.

Mitä ohjeita olet saanut Peltoselta?

– Olen saanut jotain hyviä vinkkejä omaan peliini. Sen lisäksi ollaan puhuttu Floridasta, kun hänkin on siellä pelannut, Barkov hymyili.

Ilari Isotalo, Ostrava
Twitter: @IlariIsotalo