St. Louis Bluesin viime kesänä kuin nalli kalliolle jättäneen Vladimir Sobotkan on päätettävä tämän viikon loppuun mennessä se, pelaako hän ensi kaudella NHL:ssä.

Sobotka lähti viime kesänä KHL:ään ja Avangard Omskiin, sillä hän saa Venäjällä huomattavasti parempaa palkkaa kuin mitä hän saisi St. Louisissa. Välimiesoikeus kuitenkin määräsi rajoitettuna vapaana agenttina viime kesänä viilettäneelle tshekkipelurille yksivuotisen ja 2,7 miljoonan dollarin sopimuksen, joka hänen pitää pelata NHL:ssä alta pois ennen kuin hänestä tulee NHL-ympyröissä vapaa agentti.

– Olen keskustellut hänen agenttinsa kanssa. Agentti paljasti hänen palkkansa, jonka Omsk on taannut ensi kaudesta. Hänelle annettiin kaksi viikkoa MM-kisojen jälkeen aikaa päättää siitä, mitä hän haluaa tehdä. Haluaisimme hänet takaisin, mutta ymmärrän jos talousasiat saavat hänet jäämään Venäjälle, Bluesin GM Doug Armstrong kommentoi tilannetta St. Louis Post-Dispatchille.

Sobotkan huhutaan saavan Venäjällä nettona neljä miljoonaa dollaria, joka tarkoittaisi sitä, että St. Louisin pitäisi maksaa Sobotkalle 6,5 miljoonaa, jotta hänelle jäisi saman verran käteen kuin nyt jää.