Kanada kaatoi Ruotsin keskiviikon huippukamppailussa 6-4-lukemin, mutta ottelu ei todellakaan ollut täyttä vaahteralehtien näytöstä. Avauserän jälkeen nimittäin joukkue oli jo 0-3-tappiolla ja erätauolla piti muutos ryhmän asenteessa saada aikaan.

Kanadan päävalmentaja Todd McLellan kertoi, mitä hän sanoi joukkuelle tauolla, kun jäälle luisteli sen jälkeen täysin erilainen ryhmä.

– Joskus totuutta on vaikea niellä, mutta kerroin heille sen [avauserän pelaamisesta]. Käytin sanoja hidas, heikko, reagointi. Adjektiiveja, jotka kuvastivat meidän pelaamista. Oli tapa korjata asia, mutta pelaajien täytyi ratkaista se yksilötasolla ja kollektiivina, Lellan kommentoi SportExpressenille.

Tähtipelaaja Sidney Crosby valotti pelaajan näkökulmaa asiaan.

– Emme tietenkään olleet tyytyväisiä. Olimme paikoillamme ja Ruotsi teki sen, mitä ansaitsimme. Jos ei liiku, saa maksaa siitä nopeasti.

Kanada johtaa A-lohkoa puhtaalla pelillä eli on kerännyt 12 pistettä neljästä ottelusta. Ruotsilla on neljästä pelistä kahdeksan pistettä ja sijoitus on toinen. Samassa pistemäärässä on myös Sveitsi.