Keskiviikkona ei Leijonia nähdä jäällä jääkiekon MM-turnauksessa, mutta illalla on luvassa todellinen huippuottelu Kanadan ja Ruotsin kohdatessa klo 21.15 alkaen.

Kanadan on kerännyt kolmesta aiemmasta pelistään täydet yhdeksän pistettä, Ruotsi on saalistanut kolmesta ottelustaan kahdeksan pistettä – ainoana pistemenetyksenä rankkareilla tullut voitto Tshekistä.

Vastakkain ovat myös kaksi eniten turnauksessa maaleja tehnyttä joukkuetta – Kanada on tehnyt jo 22 maalia, Ruotsi 20.

Joukkueet ovat myös prosentuaalisesti kaksi turnauksen selvästi parasta joukkuetta maalinteon tehokkuudessa. Kanadan kaikista laukauksista nimittäin 19,61 prosenttia ja Ruotsin laukauksista 19,30 prosenttia ovat päätyneet maaliin.

Kolmantena tässä tilastossa on Venäjä 14,77-prosenttisella onnistumistehokkuudella. Suomi on tässä tilastossa keskikastia. Leijonien laukauksista 8,91 prosenttia on ohittanut vastustajan maalivahdin. Tällä heltiää tilastossa seitsemäs sija.

Suomea yläpuolella tilastossa ovat edellä mainittujen lisäksi myös Tshekki (13,64 %), USA (13,41 %) sekä Valko-Venäjä (12,66 %). Suomi on myös seitsemäs tehtyjen maalien määrässä.

Lähde: IIHF:n viralliset tilastot ennen keskiviikon pelejä