HIFK:n joukkue alkaa olla tulevaa kautta ajatellen kasassa, kun joukkue julkisti maanantaina Joonas Järvisen ja keskiviikkona Tommi Taimen sopimukset.

Heidän lisäksi joukkueen riveihin on tullut jo Roope Hintz Ilveksestä ja Miro Karjalainen seuran omista junioreista.

IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen on tyytyväinen ryhmäänsä, joka ei Toni Söderholmin Saksaan-lähtöä lukuun ottamatta ole juuri heikentynyt.

Antti Törmänen, vieläkö haluat lisää pelaajia miehistöön?

– Ei tässä nyt tarvita. Mennään näillä ja toivotaan, ettei loukkaannuta niin paljoa. Silloin meillä on riittävästi pelaajia. Seitsemän laadukasta puolustajaa ja sitten kovia kamppailijoita, jotka haluavat napata pelipaikan, Törmänen toteaa SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Ovatko kaikki hankitut pelaajat sinun itsesi valitsemia?

– Heti kun uusien pelaajien nimet tulivat minulle julki sanoin, että ehdottomasti kannattaa ottaa heidät joukkueeseen. Oli siinä tarjolla muitakin jätkiä, mutta kun esimerkiksi Taimen nimi nousi esille, niin käskin ottaa yhteyttä.

Kuka täyttää kapteeni Toni Söderholmin jättämän aukon?

– Hän oli puolet peleistä pois, joten toivottavasti sitä aukkoa ei täytä kukaan. Kyllä se on kaikkien yhteinen asia ottaa nyt sitä johtajuutta. Joku saa kapteenin roolin kannettavakseen. Onko se Arttu (Luttinen) vai joku muu, sitä en tiedä. Antaa ajan virrata ja katsotaan kuka ottaa johtajan paikkaa. Taimi tulee ottamaan vastuuta ylivoimassa.

Jesse Happonen, Helsinki
Twitter: @JesseHappone