Suomalaishyökkääjä Erik Haula ei ole mahtunut tämän kevään pudotuspeleissä Minnesota Wildin kokoonpanoon.

Wild pelaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella St. Louis Bluesia vastaan. Wild johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Haula ei ole pelannut vielä otteluakaan. Tilanne on tyystin toinen kuin vuosi sitten. Tuolloin Haula oli joukkueensa ehdotonta parhaimmistoa runkosarjan lopulla ja playoffeissa. Haula oli pudotuspeleissä sisäisen maalipörssin jaettu kärki tehoin 4+3.

24-vuotiaan suomalaisen asema horjui jo kuluneen talven aikana, jolloin hän joutui välillä hakemaan vauhtia katsomon puolelta.

– Tässä ei ole tarkoitus tylyttää Haulaa. Tämä on ollut hänelle erilainen vuosi. Viime vuonna hänen pelissään oli toisenlaista tunnetta, Wildin päävalmentaja Mike Yeo sanoo Star Tribunelle.

– Tämä on eri joukkue ja erilainen vastus. Olen sitä mieltä, että meillä on nyt enemmän hyvin pelaavia miehiä, joten päätökset ovat vaikeita, Yeo perustelee.

Haula ei ole ainoa kokoonpanon ulkopuolelle jätetty. Urallaan yli 100 playoff-ottelua NHL:ssä pelannut Matt Cooke on pelannut toistaiseksi vain yhden pudotuspelin.

Cooke pelasi toisessa ottelussa Bluesia vastaan, ensimmäisessä ja kolmannessa koitoksessa samalla paikalla viiletti Sean Bergenheim.