Pitkän ja menestyksekkään jääkiekkouransa kuluvaan kauteen päättänyt Ville Nieminen on lähettänyt avoimen kirjeen liigalle, mikä on julkaistu liigan kotisivuilla.

Nieminen käy samalla läpi uraansa ja Liigan kehittymistä lähes amatöörisarjasta täysammattilaissarjaksi.

– Kun nousin 1990-luvulla junioreista Liigaan, tämä oli lähestulkoon amatöörisarja. Nyt, kun lopetan pelaamisen, Liiga on täynnä pelkkiä kovia ammattilaisia. Se on valtava muutos, Nieminen kirjoittaa.

– Olen päässyt seuraamaan, kuinka tätä sarjaa on kehitetty – välillä melko mielenkiintoistenkin vaiheiden läpi. Takana on pitkä tie Suomen ylivoimaisesti suosituimmaksi urheilutuotteeksi. Olen onnellinen, kun pääsin todistamaan sen polun. Menneet 21 vuotta ovat olleet hieno matka niin minulle kuin Liigallekin.

Nieminen katsoi tehneensä niin hyvän uran kuin hänelle oli suinkin mahdollista.

– En tiedä, oliko pelaajaurani hyvä. Ehkä se oli kohtuullinen. Annoin jääkiekolle sen, mitä minulla oli. Ja sain sen, mitä ansaitsin. Uskon olleeni paras mahdollinen villenieminen. Se on ihan riittävästi.

– Peli on muuttunut urani alkuajoista valtavasti. Toisinaan en enää edes tunnista sitä samaksi. Liiga on urheilullisuutta korostava nöyrien joukkuepelaajien umpitasainen sarja. Se on pelkästään positiivinen asia.

Nieminen vielä korostaa kuinka liigassa pitää jatkossakin olla tilaa henkilöille ja persoonille, joita ihmiset tulevat seuraamaan illasta toiseen. Aivan kuten häntäkin seurattiin mielenkiinnolla.

– Toivon Liigalle ja Liigaan rohkeutta. Väriä, persoonallisuuksia ja uskaliaita ratkaisuja tarvitaan. Toivon ihmisten rohkenevan olla omia itsejään.

– Kiitos Liigalle ja jääkiekolle.

Lue kirje kokonaisuudessaan täältä.