Växjö Lakers on Ruotsin SHL-liigan mestari vuosimallia 2015.

Lakers otti seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden kukistamalla finaaleissa Skellefteån. Växjö voitti Skellefteån kotonaan toisessa jatkoerässä lukemin 3-2 ja otti mestaruuden voitoin 4-2.

Pelin voittomaalista vastasi Tuomas Kiiskinen. Suomalaishyökkääjä osui maalin edustalta, kun peliä oli takana noin 90 minuuttia. Voittomaalin lisäksi Kiiskinen tarjoili namupassin Växjön 2-2-tasoitukseen.

Kotijoukkueen avausmaalista vastasi Jani Lajunen. Växjö oli kahden erän jälkeen tappiolla 0-2, mutta punnersi päätöserässä väkisin rinnalle.

Växjön paidassa mestaruutta juhlivat Lajusen ja Kiiskisen lisäksi suomalaiset Tomi Kallio, Ville Varakas ja Teemu Laakso. Janne Pesonen joutui tyytymään tappioon Skellefteån nutussa.

Katso videokooste ratkaisevasta finaalista ylhäältä!