TAMPERE. Keskiviikkona Oulusta Tappara onnistui hakemaan finaaliavauksesta ison voiton, kun Teemu Aallon ensimmäisessä jatkoerässä tulleella osumalla ensimmäinen kohtaaminen kääntyi kirvesrintojen eduksi 3-2.

Nyt karavaani on kääntynyt Tampereelle, jossa perjantaina vuorossa on toinen finaaliottelu.

Ensimmäisen kamppailun anti oli kuitenkin Tapparan kultakypärän Olli Palolan mielestä hyvin positiivinen.

– Kaikin puolin on aika rento fiilis kaikilla meillä ja totta kai se antoi paljon uskoa tekemiseen se ensimmäinen voitto. Uskon, että tänään on taas sitten halli täynnä, hyvä meno päällä ja perjantai-ilta kun vielä, niin porukalla on sitä pientä extra lisää siinä päällä. Uskon, että tulee hieno peli kyllä, Palola kävi läpi lähtökohtia SuomiKiekko-sivustolle perjantain aamujäiden jälkeen.

Hieman kevyemmän linjan suhteen Tapparan musiikkipuolelta on nostettu esille huvittuneella mielellä keskiviikolta voittobiisi, kun jatkoaikavoiton jälkeen kirvesrintojen pukukopista kajahti voimakkaalla äänellä Antti Tuiskun kipale ”Peto on irti”.

Pienehkö teema pätee myös Palolan mukaan perjantaina.

– Kyllä tänään on peto irti, Palola naureskeli.

Henkilökohtaisella tasolla viime kevään MM-kisat vetänyt ja toisen kerran putkeen Liigan maalikuninkuuden voittaneella Palolalla jäi omienkin sanojen mukaan kiristettävää.

– Ehkä vähän nihkeä startti oli henkilökohtaisesti tuohon, mutta ei mitään. Se oli eka peli ja nyt pitää vain pystyä kovasti parantamaan. Uskon, että henkilökohtaisestikin saan paljon lisää virtaa tuosta tamperelaisesta yleisöstä.

Nimenomaan liikkeen ja energian saralla on myös askel otettavana eteenpäin joukkueenkin tasolla.

– Pystytään liikkumaan vielä paremmin kyllä. Kotiaskissa jalka kahta kauheammin liikkeelle ja otetaan se extraenergia yleisöstä. Uskon, että joka äijä menee vielä pikkuisen kovempaa ja sitä kautta vastustajalla on vaikeampaa.

Kärppien suhteen yksi teema on selvillä: jäähyboxiin on turha istahtaa liian monta kertaa.

– Ei parane paljoa jäähyjä ottaa. Nähtiin kyllä se, että kaverilla on aika maailmanluokan ylivoima. Siihen meidän pitää löytää lääkkeet, että jos he ylivoimalle pääsevät, niin miten saadaan sitä tuhottua, Palola mietti.

Perjantaina toisessa finaalissa kiekko tippuu jäähän kello 18:30.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen