Tappara on tiukassa paikassa keskiviikkona, kun se matkaa Raumalle Lukkoa vastaan pelattavan välieräsarjan neljänteen peliin 1-2 –tappioasemassa. Tappioasemasta nouseminen oli sille liian kova pähkinä purtavaksi maanantaina Tampereella, sillä Lukko puolusti erittäin tiiviisti varsinkin ottelun päätöserässä.

SuomiKiekko-sivusto tapasi Tapparan keskushyökkääjä Jan-Mikael Järvisen, joka istui pitkään penkillä sarjan toisessa ottelussa, vaikka se venyi peräti kolmanteen jatkoerään. Kolmannessa pelissä Järvinen pelasi normaalisti.

Miten paketoisit sarjan kolmannen ottelun?

Kolmas erä oli sellaista, mitä meidän pitää pystyä pelaamaan kolme erää ja jatkoerät päälle. Saimme tietyn suoraviivaisuuden peliin. Jätimme toisen aallon pelin ja poikittaissyötöt. Ammuimme ja pistimme äijiä perään. Tasoitusmaali oli lähellä muutamaan kertaan. Tällä kertaa he väistivät luodin ja seuraava varmasti osuu.

Millaista oli päästä pelaamaan, kun istuit pitkään penkillä Raumalla jatkoille menneessä pelissä?

Kun muut pelasivat pitkään, pääsin tulemaan peliin virkeällä mielellä, mutta kun hävisimme, ei se lämmitä sen suuremmin. Ei tässä kannata alkaa mököttää. Tämä on hienoa aikaa, ja meillä on hieno mahdollisuus vielä edessä.

”Uudet keitokset”

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola muokkasi joukkueen ketjuja maanantain päätöserään mm. siten, että Järvisen rinnalla aloittaneista laitahyökkääjistä Pekka Jormakka säilyi Järvisen rinnalla, mutta Henrik Haapala vaihtui Jukka Peltolaan. Ykkösketjusta Stephen Dixon sai väistyä, kun Kristian Kuuselan ja Olli Palolan väliin istutettiin joiden tahojen siihen kauan kaipaama Jarkko Malinen.

Millä ketjuilla uskot, että lähdette Raumalle?

Valmennus löytää meille varmasti hyvät ketjut. Rauman peli on taas uusi peli. Niille ketjuille, jotka selviävät viimeistään keskiviikkoaamuna, keitetään taas uudet keitokset. Pyritään lähtemään niillä tähän samaan suoraviivaiseen pelaamiseen.

Mitä ketjumuutokset ylipäätään toivat peliin?

Kun ollaan maalin verran takana kolmannessa erässä, niin silloin mennään aika lujaa. Peliin saa lisämaustetta, kun viereen tulee kaveri, joka ei ole siinä hirveästi ollut. Se tuo pienen lisäfokuksen, kun vaikkapa vaihdossa keskustellaan jätkien kanssa. Siitä pitää pitää jatkossa kiinni.

”Ennenkin voitettu Raumalla”

Tappara pommitti sarjan avausottelussa peräti viisi maalia, mutta sen jälkeen raumalaisten alakerta on ollut tiivis. Ryan Zapolskin taakse on mennyt kahdessa viime pelissä pelattujen 169 tehokkaan peliminuutin ja viiden sekunnin aikana kaksi kiekkoa.

Mitä hyökkäyksestänne on puuttunut?

Suoraviivaisuutta. Lukolla on myös hyvä maalivahti. Maalin eteen pitää saada enemmän trafiikkia ja irtokiekkoja, että saamme hänet varpailleen, emmekä päästä häntä tulemaan vastaan vaan saamme pidettyä hänet jäissä. Tulemme varmasti kiinnittämään siihen huomiota.

Millaista on lähteä vierasotteluun tappioasemasta?

Olemme voittaneet Raumalla ennenkin. Ei se ole mikään uusi tehtävä ole, eikä meillä ole sen suhteen mitään peikkoja.

Lukko puolusti Tampereella tiiviisti ja kahvasikin aika ajoin. Miten uskot, että he lähtevät kotiotteluunsa?

Ovat he johdossa tai häviöllä, niin he kahvaavat. Siellä on isoja miehiä, joilla välillä jalka painaa, ja jotka ottavat sitten aika hyvät kainalo-otteet. Toivottavasti saadaan selkeä linja siihen. Maanantaina olisi voinut muutaman tilanteen viheltää, kun äijä oli jo edellä, ja sen jälkeen lähtee jalat alta tai tulee pieni kahva. Toivottavasti tulisi oikeudenmukainen olo, häviämme tai voitamme.

Panu Markkanen, Tampere
Twitter @PanuMarkkanen