OULU. Tappara onnistui hakemaan vierasvoiton finaaliavauksesta keskiviikkona Oulusta, kun se käänsi ottelun itselleen Teemu Aallolle merkatulla 3-2-jatkoaikamaalilla.

Ottelun yhdeksi puhuttaneeksi tilanteeksi nousi toisessa erässä tapahtunut Tapparan Stephen Dixonin taklaus Kärppien puolustajaan Arto Laatikaiseen, mikä jakoi vahvasti mielipiteitä muun muassa sosiaalisessa mediassa sekä myös lehtereillä Raksilassa.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola otti myös itse räväkästi kantaa tapahtuneeseen pelin jälkeen.

– Hyvä ettei siitä Dixonin tilanteesta tullut jäähyä, koska se oli sellainen tilanne, että Laatikainen oli menossa kiekkoon ja näki, että Dixon tulee taklaamaan. Piti ottaa taklaus vastaan ja pelata peliä, mutta jotenkin ihmeellisesti jäi tönöttämään selkä taklattavaan päin. Se oli hyvä tulkinta tuomareilta, koska jos noissa tilanteissa et saa mennä taklaamaan, niin sitten mennään kaukalopalloon!, Tapola täräytti SuomiKiekko-sivustolle.

Hieman kuitenkin kokonaiskuvassa Tapola näki muutosta tuomarilinjassa.

– Ehkä jonkin verran muuttui. Varmaan ne jäähyt vähän mitä tuossa meille tuli, niin niitä varmaan ei olisi Lukko-sarjassa tullut. Mutta siihen sopeudutaan ja ei siinä mitään, se on tasapuolinen molemmille.

Isosti esille nousi myös se rasituksen määrä, mikä pelaajista huokui pitkien välieräsarjojen jälkeen.

– Todella paljon saavat pelaajat tehdä töitä ja saivat tehdä, että löytyy energiaa joka vaihtoon ja joka hetkeen luistelun ja kamppailun puolesta. Tietysti meille hyvä tulos ja tästä on hyvä jatkaa.

– Voitto on kuitenkin se ainoa juttu mikä ratkaisee. Jätetään nuo jäähyt vielä tuosta pois, löydetään se aktiivisuus ja sitä kautta se liike ja kamppailu tekemiseen, niin sitten ollaan vahvoilla, Tapola uskoo.

Hieman haaste ja pelilliset yksityiskohdat muuttuivat verrattuna siihen, mitä Lukko-välieräsarja ja Lukko vastustajana tarjosi kuin mitä Kärpät pistää tarjolle.

– Kärppien keskialueen puolustaminen on vähän erilaista kuin Lukolla ja se tuotti meille vähän haasteita. Ei oikein aina saatu kiekkoa kunnolla syvään. Sitten kun saatiin, niin sitten oltiin vahvoja siellä.

– Tuohon puoleen täytyy keksiä vielä vähän asioita ja käydä niitä pelaajien kanssa läpi. Ja varmasti niitä löytyy myös niitä asioita. Mutta paljon hyvääkin oli, Tapola niputti.

– Eikä tämä sinänsä kummoisemmaksi olisi muuttunut, vaikka olisi kääntynyt kummalle tahansa. Ihan puhdas pöytä seuraavaan peliin, kirvesrintojen luotsi käänsi tulevaan.

Finaalisarjan seuraava ottelu on luvassa perjantaina Tampereella.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen