Nashville Predatorsin Filip Forsberg on tehnyt komean läpimurron ensimmäisellä NHL-kaudellaan.

20-vuotias ruotsalaishyökkääjä on Washington Capitalsin ykkösvaraus kesältä 2012. Seuraavana keväänä Predators hamusi Forsbergin itselleen vaihdossa Martin Eratiin ja Michael Lattaan.

Forsberg maisteli viime kaudella NHL-vauhtia 13 ottelun verran, mutta pelasi pääsääntöisesti AHL:ssä. Tämän kauden kynnyksellä seurajohto ei ollut aivan varma, kuinka paljon hyökkääjältä sopi odottaa.

– Mielestäni Filip on ollut todella vaikuttava pelaaja viime peleissä. Hän on ottanut askelia ja mailatyöskentely on nopeampaa kuin aiemmin. Nämä ovat positiivisia merkkejä, joita olen nähnyt vuoden alusta alkaen, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette sanoo The Tennesseanille.

Forsberg komeilee NHL:n tulokaspörssin kärjessä. Laituri on nakuttanut 79 peliin tehot 24+37=61. Forsberg käy tiukkaa kisaa pörssivoitosta Calgary Flamesin Johnny Gaudreaun kanssa, joka on kakkosena tasapistein 22+39=61.

Forsberg on tehnyt vaikutuksen joukkueen tähtivahtiin Pekka Rinteeseen.

– Hän tekee töitä todella kovaa. Se on hyvä juttu nuorelle kaverille. Jos työmoraali on kohdillaan ja tekee töitä, se voi pitää tässä liigassa pitkään korkealla tasolla. Pidän hänen mielentilastaan. Hän on nuoreksi kaveriksi todella kypsä, Rinne arvioi.