OULU. Tappara onnistui selvittämään keskiviikkona ensimmäisen selkä seinää vasten -tilanteen, kun se kävi hakemassa vierasvoiton Kärppien luota oltuaan parempi lukemin 4-3.

Tappara pelasi kaksi hyvin vahvaa vieraserää ja onnistui selvittämään myös hyvin sirkusmaiseksi menneen kolmannen erän, missä maaleja iskettiin vuorotahtiin.

Alkuaskeleet menivätkin juuri niin kuin kirvesrintojen leirissä toivottiin.

– Ei päästetty kaveria oikein maalipaikoille ekassa erässä, missä puolustettiin hyvin ja oltiin kärsivällisiä. Sitten saatiin muutama pomppumaali, vaikka toisessa oli kyllä (Josh) Greeniltä hieno syöttö. Mutta pelattiin kyllä hyvin ne kaksi ensimmäistä erää, isossa roolissa jälleen Tapparalle ollut Pekka Jormakka pohti kulkua SuomiKiekko-sivustolle pelin tauottua.

Jormakan oma osuma kolmannen erän alkupätkällä oli lopulta todella näyttävä ja paljon tapahtumia sisältänyt. Jormakan ketjukaveri Henrik Haapala sai kiekon omissa ja vippasi sen keskialueen yli niin, että samalla Jormakka ehti itse läpi ja pääsi uittamaan vastaantulon kanssa epäröineen Tomi Karhusen ohi kiekon lopulta helposti.

– Haapala sai siinä kiekon ja olen vähän ilmoitellut sille, että ruokkii mua sellaisilla pikkupaloilla välillä sinne keskialueelle, kun mää niihin joihinkin sitten kerkeän. En tiedä missä niiden pakki oli, kun pääsin läpi. Sitten sellainen ihan peruskikka ja kiekko häkkiin, Jormakka kävi läpi osumaa, missä hän ei edes ehtinyt reagoida kummemmin siihen, että Karhunen epäröi ja tuli huonosti kiekkoa vastaan.

– Se tulee ihan selkäytimestä tuollaisissa ja ei siinä hirveästi mietitä. Se oli tiedossa heti mitä siinä tekee, Jormakka kävi läpi ratkaisuaan.

Lopulta kuvio olikin siis hyvin pitkälti suunniteltu.

– No se meni juuri niin aikalailla. Jormakka tykkää lähteä vähän sinne pystyyn ja kun näin sitten, että joku sinne lähtee, niin ei se voinut olla kukaan muu kuin Jormakka. Ollaan me siitä puhuttu ja nyt kun se onnistui, niin kiva näin, Haapala puolestaan kävi läpi maalia, mistä esille tuli jopa välähdyksiä koko kauden matkasta.

– Se kuvasti vähän meidän kautta. Siellä taistelee menemään, menee vähän äijien välistä ja pistää kiekon nuottaan, niin tuli kyllä vähän sellainen flashback koko kaudesta. Ei nyt vaikeaa ole, mutta on kyllä hienoa pelata tässä joukkueessa, Haapala hehkutti.

Stressaavat loppuhetket

Tappara on ehtinyt hukata finaalisarjassa parin maalin johtoja jo muutaman kerran, mikä pisti Jormakalle pientä stressiä päälle kolmannessa erässä.

– Vieläkin me leikitään tulella kun pitäisi tappaa tuo peli. Se stressaa vähän itseä kun ei vielä oikein pääse kentälle tuossa lopussa. Tuntuu olevan vähän meidän juttu tuo, mutta ei kyllä tarvitsisi päästää edes maalin päähän.

– Ollaan hävitty tuolla tavalla pari peliä, mutta nyt voitettiin. Oltiin aika tylyjä ja jätettiin sellaiset isot virheet pois ja tehtiin yksi maali enemmän kuin kaveri. Ei siinä muuta ollut, Jormakka niputti iltaa yhteen.

Asetelma sinänsä on Tapparan leirissä hyvin yksinkertainen tässä vaiheessa. Tappiolla kausi on ohi ja voitolla eteen asettuu jälleen uusi mahdollisuus.

– Pitää aina vain lähteä nauttimaan. Se voi olla viimeinen peli, niin sitä vain jättää kaiken kaukaloon. Rennosti ja kovaa, niin sitä kautta se tulee, Jormakka pohti.

– Ihan samanlainen se asetelma on perjantaina kuin nyt. Ollaan edelleen selkä seinää vasten ja voitolla saadaan uusi elämä. Ei siinä sen kummempaa ole.

Hakametsässä Kärpät on käynyt ottamassa tähän mennessä molemmista otteluista vierasvoitot mukaansa. Miten vaakakuppi sitten kääntyy perjantaina toiseen suuntaan?

– Ollaan ihan hyvin pelattu Hakametsässä aiemmin, mutta siellä vain pomput ovat kääntyneet kaverille. Nämä ovat vain pienien marginaalien pelejä ja kun ne pomput kääntyvät itselle, niin kyllä se voitto sieltä tulee, Jormakka uskoo.

Fiilis ja latinki alkavat muistuttaa mennyttä Jormakan mielestä.

– Tässä alkaa olla samaa tatsia kuin Lukko-sarjassa.

Silloin Tappara nousi 1-3-tilanteesta 4-3-voittoon ja meni finaaleihin.

Perjantaina kuudes finaali starttaa Hakametsässä kello 18:30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen