OULU. Keskiviikkona Oulussa Liigan finaalit lähtivät liikkeelle Tapparan ja Kärppien välillä.

Avauskamppailusta yhden täplän sarakkeeseen otti Tappara, kun Teemu Aallon viivakuti upposi Kärppien verkkoon ensimmäisen jatkoerän alussa.

Harmitus paistoi Kärppien leiristä läpi varsinkin sen suhteen, ettei oululaisjoukkue omastakaan mielestä yltänyt riittävälle tasolle.

– Meiltä jäi vähän vajaaksi, vaikka tämä oli kuitenkin ihan voitettavissa oleva peli. Liian helpolla Tappara sai maalinsa tuossa ratkaisussa ja se tässä nyt eniten harmittaa. Se toki, että tiedetään nyt, että pystytään petraamaan. Niin pitääkin jos halutaan voittaa pelejä, Kärppien peräpäästä Arto Laatikainen tuumasi SuomiKiekko-sivustolle taiston tauottua.

Laatikainen oli itse mukana yhdessä illan puhuttaneimmassa tapauksessa, kun Tapparan Stephen Dixon taklasi häntä lujaa selästä toisessa erässä.

Tilanteessa Laatikainen käänsi selkäänsä juuri taklauksen alla ja jäi Dixonin voimakkaan tällin alle.

Hirveän monisanaisesti kyseisestä tilannetta Laatikainen ei lähtenyt perkaamaan.

– En ole nähnyt tilannetta, niin toki vaikea sanoa. Sen vain kerkesin katsoa, että kovaa tuli. Muuta en tiedä.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola otti puolestaan itse tilanteeseen räväkästi kantaa (lue lisää).

Itse pelissä Laatikainen näki, että Kärppien tehokkaan ylivoiman olisi pitänyt pystyä käyttämään vähintään yksi yritys lisää, mikä olisi ollut avaintekijänä pelin lopputuloksen kannalta.

– Toinen maali olisi tarvittu ilman muuta. Se olisi kääntänyt meille tämän pelin. Mutta onhan siinä ihan hyviä aihioita ja turha sitä on alkaa liikaa sotkemaan. Se on toiminut kuitenkin ihan hyvin aiemmin ja tänäänkin saatiin yksi tehtyä. Mutta toisen olisi tarvinnut, Laatikainen näki.

Sarja jatkuu perjantaina Tampereella toisella ottelulla. Sitä ajatellen Laatikaisella mielessä on selkeitä parannuskohteita.

– Maalille pitää saada kiekkoa paremmin ja enemmän. Ja nälkäisemmin pitää mennä sinne. Vähän meni välillä liikaa siihen, että hallittiin peliä, mutta Tappara otti keskustaa ja maalin edustaa kii, niin meni vähän kulmiin pyörimiseksi. Pitää saada enemmän nälkää ja ukkoja maalille.

– Mutta omalla pelillä vain. Tässä vaiheessa kautta ei ole niin väliä, että missä näitä pelejä pelataan. Kotona tietenkin on kivempi pelata, kun meillä on niin hyvät fanit täällä. Se antaa lisäpotkua. Mutta totta kai, Tapparan kaataminen Hakametsässä vaatii tietysti meiltä paljon, Laatikainen käänsi katseita tulevaan.

Perjantaina Hakametsässä sarjan toinen kamppailu starttaa kello 18:30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen