Pikkuleijonat eli Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue joutui tyytymään lohkonsa kakkossijaan, kun tiistaina lohkon päätöspelissä Kanada oli niukasti parempi 3-2-lukemin. Suomi johti ottelua avauserän jälkeen 2-0-lukemin, mutta kivikova vastus rynnisti toisessa erässä rinnalle ja ohi.

Suomi kohtaa torstaina pelattavassa puolivälierässään Slovakian klo 19.45 alkaen Suomen aikaa. Pudotuspeleissä marginaalit ovat pieniä ja jokaisen pelin osa-alueen tulee toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Suomen vahvuuksia on ollut hyvä alivoimapeli. Kanada tosin teki kaksi maaleistaan ylivoimien aikana, mitkä olivat kuitenkin vasta ensimmäiset Suomen takaiskuosumat alivoimalla tässä turnauksessa.

Alkulohkon muissa peleissä Suomi oli voittanut Tshekin (maalein 6-1), Sveitsin ja Latvian (molemmat 3-1-lukemin).

Suomen ryhmän tehoduo turnauksen eliittiä

Alkulohkon jälkeen Suomella on parikin miestä aivan pistepörssin kärkisijoilta. Seuratasolla Pohjois-Amerikassa pelaava puolustaja Vili Saarijärvi on pistepörssissä kolmas kolmella maalilla ja kuudella maalisyötöllä neljästä pelistä.

Heti perässä on Tapparassa kirjoilla oleva hyökkääjä Patrik Laine saldolla 5+3=8. Laine teki kauden aikana jo liigadebyytin, mutta pelasi pääosan kaudesta Mestiksen LeKissä.

Pohjoisamerikkalaiset miehittävät pistepörssin kahta kärkisijaa. Ykkösenä on USA:n Auston Matthews (4+6) ja toisen Kanadan Matt Barzal (3+7).

Muut puolivälieräparit ovat USA-Tshekki, Kanada-Ruotsi ja Venäjä-Sveitsi. Välierät pelataan lauantaina ja mitalipelit sunnuntaina.