Keskushyökkääjä Petri Kontiola on ollut useana keväänä Leijonien parhaita pelaajia MM-kisoissa. Nyt Kontiolakin joutuu taistelemaan jopa paikastaan MM-joukkueessa, sillä miehen kausi on ollut erittäin hankala.

SuomiKiekko-sivusto tapasi Torontosta Jaroslavliin kesken kauden siirtyneen sentterin Suomi-Saksa –ottelun alla. Kaikesta päätellen ”Konna” on laittamassa kaiken peliin, että keväästä tulisi hyvä.

Miltä tuntuu olla mukana MM-leirityksessä näin pitkän kaavan mukaan?

Minulla on hyvä fiilis. Olemme saaneet jo aikaisin hyvän porukan kasaan. KHL-menestys jäi aika monella vajaaksi. Kausi loppui sen verran ajoissa, että oli hyvä tulla tänne. Jospa pääsisin ”tatsiin” ja kisoihin.

Onko MM-paikan hakeminen tapasi korjata repaleista kautta?

On se. Kyllähän pelin pitää sujua, ennen kuin tänne (maajoukkueeseen) tulee. Nyt on ollut sellainen fiilis, että peli alkoi parantua kauden loppua kohti mennessä. Halusin tulla. Sain hyvän mahdollisuuden ja nyt koitetaan saada edes jotain irti tästä kaudesta.

Miltä oma kunto ja vire tuntuvat?

Hyvältä. Odotetaan vähän hetki vielä sen suhteen.

”Itseluottamus sai kolauksen”

Kontiola lähti täksi kaudeksi yrittämään läpilyöntiä NHL:ssä toisen kerran urallaan. Lopulta aika Torontossa osoittautui hankalaksi, ja hyökkääjän tie vei takaisin Venäjälle.

Kontiola on pelaaja, jolle peli-ilo ja pelaamisesta nauttiminen ovat korostetun tärkeitä asioita, eikä konnamainen virne ollut miehen kasvoilla kovinkaan usein. Haastattelun aikana se pilkotti jo aika ajoin.

Summaatko vielä, mikä kaikki teki kaudesta vaikean?

Minulla oli kaikenlaisia vaivoja ja itseluottamus sai Torontossa aikamoisen kolauksen. Yleensä se on ollut vahvuuteni, kun en ole mikään nopea tai vikkelä. Oma vahvuus kärsi aika paljon, mutta yritetään nyt skarpata senkin kanssa.

Huomaan, että hiljalleen tuttu virne alkaa palata kasvoille.

Vähän alkaa pilkottaa, mutta maltilla mennään vielä. Kausi oli repaleinen, ja siitä jäi huono maku. Nyt on aika hyvät näkymät tähän kevääseen, mutta maltilla eteenpäin.

Kasassa oleva joukkue on jo nyt kova. Tuoko se lisävirtaa harjoitteluun?

Meillä on mielestäni hyvä laatu harjoituksissa, ja menemme aikamoista vauhtia. Täällä on hyvä meininki. Eihän täällä koskaan ole huonoja pelaajia ollut, mutta aika kova ryhmä on jo kasassa.

”Paikka pitää itse lunastaa”

Leijonien keskikaistalle on tunkua, sillä Kontiolan lisäksi joukkueessa on jo kokenut arvokisakävijä Jarkko Immonen, Kärppien Joonas Kemppainen pelaa hienoa playoff-kevättä, ja NHL:stä saattaa tulla tarjolle jopa kolme huippusentteriä (Aleksander Barkov, Mikko Koivu, Mikael Granlund).

Kontiola pelaa illalla yhdessä tutun tutkaparin Juhamatti Aaltosen ja nuoren sensaatiohyökkääjä Mikko Rantasen kanssa.

Mitä ajattelet siitä, että sentterin paikoista käydään kovaa taistelua?

Kisoihin ei nyt niin vain mennäkään, vaan paikka pitää itse lunastaa. Niin kuin sanoin, niin maltti on nyt valttia. Koitetaan saada sitä virnettä ja hymyä takaisin. Se on iso asia tässä lajissa.

Vaaditaanko teiltä Juhamatti Aaltosen kanssa tehoja vai tässä vaiheessa vielä ”vain” hyvää peliä?

Ainakin aloitamme yhdessä. Se on eri asia, lopetammeko myös (nauraa). Hyvä fiilis tulee siitä, kun saamme paikkoja. Molemmat olemme aina hiukan kiukkuisia, jos sieltä ei tulekaan viimeistelyjä. Saamme vastuuta ja roolin, jossa tulosta pitää tulla. Ei paljoa auta, jos vain pyörimme kiekon kanssa. Se ei loppujen lopuksi hyödytä mitään.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen